Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία: Δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και των Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Χανίων και Ρεθύμνης

Θέμα: Δράσεις του ΠΕ.Κ.Ε.Σ. Κρήτης και των Ο.Ε.Σ.Α.Δ. Χανίων και Ρεθύμνης για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ)

Την Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021 πραγματοποιήθηκαν  με ιδιαίτερη επιτυχία αθλητικές δραστηριότητες στο Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου και στο Κολυμβητήριο Ν.Ο.Ρεθύμνης, στο πλαίσιο του εορτασμού για την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία (ΑμεΑ).

Οι δράσεις με τον γενικό τίτλο "Γνωρίζω δυνατότητες" οι οποίες συνδιοργανώθηκαν από το Περιφερειακό Κέντρο Εκπαιδευτικού Σχεδιασμού (Π.Ε.Κ.Ε.Σ.)  Κρήτης και τις Οργανωτικές Επιτροπές Σχολικών Αθλητικών Δραστηριοτήτων (Ο.Ε.Σ.Α.Δ.) Χανίων και Ρεθύμνης με την υποστήριξη της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, έλαβαν χώρα στο  Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου και στο Κολυμβητήριο Ν.Ο. Ρεθύμνης και μεταδόθηκαν ζωντανά μέσω της πλατφόρμας webex στις σχολικές μονάδες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και Ειδικής Αγωγής Κρήτης.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την εκκίνηση του δρόμου "Τρ-έχω ελπίδα" : Ο μαθητής-αθλητής Στυλιανάκης Γεράσιμος με τη συνοδεία του αθλητή Βαρουχάκη Κώστα και με αφετηρία το Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου, κάλυψε την διαδρομή Κίσσαμος – Χανιά μεταφέροντας το μήνυμα της ελπίδας για όλα τα άτομα με αναπηρία και τα δικαιώματά τους σε ίσες ευκαιρίες. 

Στη συνέχεια οι μαθητές και οι μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Κισσάμου και του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κισσάμου έπαιξαν ένα παιγνίδι Baskin, το ενταξιακό ομαδικό παιγνίδι που επιτρέπει σε όλους ανεξαρτήτως λειτουργικότητας να συμμετέχουν, να αθλούνται και να διασκεδάζουν. Πληροφορίες για το παιγνίδι και τους κανονισμούς του έδωσε η κ. Πανδή Βασιλική, Διευθύντρια του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ., με ειδικότητα Φυσικής Αγωγής.

Οι εορταστικές δράσεις ολοκληρώθηκαν στο Κολυμβητήριο Ν.Ο. Ρεθύμνης με τους μαθητές και τις μαθήτριες του Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Ρεθύμνου και του ΕΝ.Ε.Ε.ΓΥ.Λ. Ρεθύμνου, οι οποίοι,  κάτω από την καθοδήγηση των εκπαιδευτικών τους κ. Λαμπαθάκη Μιχαήλ και Αμπατζίδη Κυριάκο, παρουσίασαν ασκήσεις και παιγνίδια του υγρού στίβου.

Με την τεχνική υποστήριξη των τμημάτων Πληροφορικής Π/θμιας και Δ/θμιας Εκπ/σης Χανίων, τις εκδηλώσεις παρακολούθησαν από την Σητεία μέχρι την Παλαιόχωρα, ενενήντα (90) σχολικές μονάδες και των δύο εκπαιδευτικών βαθμίδων της Κρήτης, ενώνοντας τις ευχές τους και μεταδίδοντας το μήνυμα των ίσων ευκαιριών και των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία στη σύγχρονη κοινωνία. 

ΠΔΕ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΚΡΗΤΗΣ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ