Παρέμβαση Ηγουμενίδη για την απουσία ρεύματος στους οικίσκους των σεισμόπληκτων περιοχών

Petite Perle 300×250

«Δεν μπορεί να μένουν οι σεισμόπληκτοι σε οικίσμους που δεν έχουν ρεύμα», τονίζει σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Ηρακλείου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Νίκος Ηγουμενίδης μετά και τις αναφορές για απουσία ρεύματος στους οικίσκους που έχουν τοποθετηθεί για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος. Η ερώτηση απευθύνεται στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας με θέμα «Άμεση ηλεκτροδότηση οικίσκων για τους σεισμόπληκτους του Δήμου Μινώα Πεδιάδος», ενώ συνυπογράφουν και οι βουλευτές Ηρακλείου Σωκράτης Βαρδάκης και Χάρης Μαμουλάκης.

Όπως τονίζεται στην ερώτηση, «σε πολλές περιοχές του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, όπως Χουμέρι, Αρχοντικό, Σαμπά και Ίνι, δεν υπάρχει ρεύμα στους οικίσκους, αφού ακόμη οι μηχανισμοί δεν έχουν κινητοποιηθεί για την αποπληρωμή του ΔΕΔΔΗΕ για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της ηλεκτροδότησης». Οι βουλευτές τονίζουν στο κείμενο της παρέμβασης ότι άμεσα πρέπει να υπερκεραστούν οι όποιοι γραφειοκρατικοί μηχανισμοί με σκοπό την έμπρακτη στήριξη και διασφάλιση της στέγασης των σεισμόπληκτων πολιτών και ότι «δεν μπορεί άλλο να συνεχίζει η Κυβέρνηση να νίπτει τας χείρας της ενώπιον πολιτών που βρίσκονται σήμερα αντιμέτωποι με το ζήτημα της στέγασης».

Και ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός: Σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί για την άμεση ηλεκτροδότηση των οικίσκων ώστε να μπορούν να στεγαστούν οι σεισμόπληκτοι πολίτες του Δήμου Μινώα Πεδιάδος;

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ