Κρήτη: Ενισχύονται τα εργαστήρια Δ.Υ για την παρακολούθηση των παραλλαγών του κορωνοϊού

Petite Perle 300×250

Ως «καλή είδηση» χαρακτήρισε την ενίσχυση των εργαστηρίων Δημόσιας Υγείας με όργανα υψηλής τεχνολογίας για την παρακολούθηση των παραλλαγών του κορωνοϊού, μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η καθηγήτρια Μικροβιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Άννα Ψαρουλάκη.

Όπως ανέφερε, είναι μια καλή είδηση γιατί θα επιτρέψει να γίνονται αυξημένοι έλεγχοι και καλύτερη παρακολούθηση και επιτήρηση των παραλλαγών του ιού.

«Υπάρχει ένα πρόγραμμα που ξεκινάει στην πραγματικότητα αυτές τις ημέρες, όπου ο ΕΟΔΥ και τρία εργαστήρια Δημόσιας, το Κεντρικό Εργαστήριο, το Περιφερειακό Εργαστήριο της Κρήτης και της Θεσσαλίας ενισχύθηκαν με ένα αρκετά σημαντικό ποσό που έχουμε τη δυνατότητα να αγοράσουμε εξοπλισμό υψηλής τεχνολογίας που θα μπορούσαμε να παρακολουθούμε καλύτερα τις παραλλαγές του ιού και να αυξηθεί το testing. Να μπορούμε να κάνουμε περισσότερα PCR, άρα θα συμβάλει στη φάση της πανδημίας σημαντικά και το θεωρώ σαν μια καλή εξέλιξη. Εκτός από αυτό και ο εξοπλισμός μένει για άλλες ανάγκες της Περιφέρειας όταν τελειώσουμε με αυτή την περιπέτεια» σημείωσε η κα. Ψαρουλάκη.

*Φωτογραφία: Chokniti Khongchum from Pexels

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ