Super League 2 – Νότιος όμιλος: 4Χ4 η Καλαμάτα, στο +3 στην κορυφή ο Λεβαδειακός

Petite Perle 300×250

Διαφορά τριών βαθμών στην κορυφή του Νοτίου ομίλου της Super League 2 πήρε ο Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε με 1-0 εκτός έδρας του Ηρόδοτου. Η Καλαμάτα συνεχίζει ασταμάτητη να παίρνει νίκες, επικρατώντας και των Χανίων με 2-1 εκτός έδρας, πανηγυρίζοντας το τέταρτο συνεχόμενο τρίποντο, ενώ το Αιγάλεω σκαρφάλωσε στην 3η θέση χάρη στο 3-1 επί της Ρόδου. Δεύτερη συνεχόμενη νίκη που του δίνει ακόμα μια βαθμολογική ανάσα πήρε ο ΟΦ Ιεράπετρας χάρη στο 2-1 κόντρα στην Κηφισιά, ενώ ο Καραϊσκάκης έχασε την ευκαιρία να πάρει νέα νίκη – οξυγόνο δεχόμενος την ισοφάριση (1-1) στις καθυστερήσεις από τον Αστέρα Βλαχιώτη. Αναβλήθηκε το Καλλιθέα-Επισκοπή λόγω των πολλών κρουσμάτων κορωνοϊού στους γηπεδούχους.

Χανιά – Καλαμάτα 1-2

Ασταμάτητη η Καλαμάτα, η οποία από τη στιγμή που έκανε την πρώτη της νίκη παίρνει το ένα τρίποντο μετά το άλλο. Η «Μαύρη Θύελλα» πέρασε με το διπλό από τα Χανιά με 1-2, πανηγυρίζοντας την τέταρτη συνεχόμενη νίκη της. Οι γηπεδούχοι έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα με τον Μπαΐροβιτς, με την Καλαμάτα στο 34' να παίρνει κεφάλι στο σκορ με ένα καταπληκτικό γκολ από τον Λουκίνα, ο οποίος με μια λόμπα κρέμασε τον Κατσιμήτρο για το 0-1. Οι φιλοξενούμενοι δεν επέτρεπαν στην ομάδα των Χανίων να απειλήσει, ελέγχοντας το παιχνίδι, ωστόσο οι Κρητικοί στο 58' με ένα εξαιρετικό σουτ του Βασιλόγιαννη που έστειλε την μπάλα στο «παραθυράκι» του Ταΐρη ισοφάρισαν σε 1-1. Η «Μαύρη Θύελλα» είχε δώσει χώρο στα Χανιά, περιμένοντας να χτυπήσει σε κάποια αντεπίθεση και βρήκε το δεύτερο γκολ και πάλι με τον Λουκίνα, ο οποίος με καρφωτή κεφαλιά στο 84' διαμόρφωσε το τελικό 1-2.

Σκόρερ: 58′ Βασιλόγιαννης – 34′, 84′ Λουκίνας

Χανιά (Παπαδόπουλος): Κατσιμήτρος, Καμαρά (69′ Κόλα), Ζιούλης, Πατάπης (55′ Κολλάς), Παντεκίδης, Κάρλος (69′ Μασούρας), Παναγιωτούδης (90′ Βασιλακάκης), Τριανταφυλλάκος (55′ Κογιέτε), Μπαΐροβιτς, Βάρκας, Βασιλόγιαννης

Καλαμάτα (Αναστόπουλος): Ταΐρης, Κωνσταντινόπουλος, Μπακαγιόκο, Παπατόλιος, Αναστασόπουλος, Μόζερ (70′ Σκεντεράι), Τσαγκαλίδης (70′ Μαβινγκά), Ματέους (85′ Τσελεπίδης), Τάτος, Φελίπε (58′ Παυλίδης), Λουκίνας (85′ Μαρκόφσκι)

Αστέρας Βλαχιώτη – Καραϊσκάκης 1-1

Δύο πολύτιμους βαθμούς που θα του έδιναν νέα βαθμολογική ανάσα μετά τη νίκη της περασμένης αγωνιστικής πέταξε ο Καραϊσκάκης, ο οποίος στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δέχθηκε την ισοφάριση και έφυγε με το 1-1 από την έδρα του Αστέρα Βλαχιώτη. Ο Καραϊσκάκης είχε την υπεροχή από το ξεκίνημα της αναμέτρησης, χάνοντας δύο σημαντικές ευκαιρίες με τους Ρούνεϊ και Ντοναλντόνι. Η υπεροχή της ομάδας της Άρτας την έβαλε μπροστά στο σκορ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου μέρους όταν ο Ρούνεϊ με κεφαλιά νίκησε τον Αθανασόπουλο για το 0-1. Όλα έδειχναν ότι ο Καραϊσκάκης θα κρατούσε μια δεύτερη συνεχόμενη πολύτιμη νίκη ως το τέλος, ωστόσο μπαίνοντας στις καθυστερήσεις ο Λεωνιδόπουλος με πλασέ ισοφάρισε για τον Αστέρα Βλαχιώτη για το τελικό 1-1.

Σκόρερ: 90′ Λεωνιδόπουλος – 45+1′ Ρούνεϊ

Αστέρας Βλαχιώτη (Βελιτζέλος): Αθανασόπουλος, Αναστασόπουλος, Τουλίκας, Ζάννης (46′ Τσίπρας), Λάμτσε, Σάνι (34′ λ.τ Ντούνης), Μαϊσουράτζε, Σολοράφοβ, Παπούλης, Λεωνιδόπουλος, Ζαΐμι

Καραϊσκάκης (Τζουκάνοβιτς): Χουάντερσον, Τάμπας, Μπεκατώρος, Κλιγγόπουλος, Γλυνός, Κρισμάρεβιτς, Ρουμπάγκουκα (82′ Γαλεάδης), Ναζίμ, Σταματής (77′ Βαφειάδης), Ρούνεϊ, Ντοναλντόνι (63′ Δερμιτζάκης)

ΟΦ Ιεράπετρας – Κηφισιά 2-1

Μέχρι την περασμένη αγωνιστική η ομάδα της Ιεράπετρας αγνοούσε τη νίκη, ωστόσο το διπλό επί της Επισκοπής της έδωσε ψυχολογική ώθηση για να πάρει τη νίκη και επί της Κηφισιάς με 2-1 παίρνοντας νέο τρίποντο – οξυγόνο. Η Κηφισιά πίεζε και έχανε ευκαιρίες, με μεγαλύτερη στιγμή τη διπλή φάση με τους Καραγκούνη και Πριόνα, οι οποίοι δεν κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Καραγκιόζη. Τελικώς αυτό έγινε στο 34' με τον Τετέι να βάζει μπροστά την Κηφισιά, ωστόσο με τη λήξη του πρώτου μέρους ο ΟΦ Ιεράπετρας κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίδια με τον Μεσιδόρο με σουτ να ισοφαρίζει σε 1-1. Η εξέλιξη αυτή άλλαξε τα δεδομένα με τους γηπεδούχους με τη συμπλήρωση μίας ώρας να κάνουν την ανατροπή με τον Αντερέγκεν να βρίσκει δίχτυα για το 2-1. Οι Κρητικοί διατήρησαν το προβάδισμα ως το τέλος πανηγυρίζοντας το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο.

Σκόρερ: 45′ Μεσσιδόρο, 60′ Αντερέγκεν – 34′ Τετέι

ΟΦ Ιεράπετρας (Βεργέτης): Καραγκιόζης, Τορίμπιο, Κάρδαρης, Μεσσιδόρο (88′ Μπλάνκο), Κατάλντι (46′ Κοντοές), Ντι Λορέντζο, Μπενίτεζ, Λεμονής (69′ Ντε Λορέντζι), Βουό, Χιντζίδης (69′ Ψάνης), Αντερέγκεν (69′ Τασιούλης)

Κηφισιά (Κούστας): Κολοβούρης, Πριόνας, Σωτηράκος, Αρτυμάτας, Παυλάκης, Ντοριβάλ (79′ Φερέιρα), Πρίτσας (58′ Παπασάββας), Οικονομίδης (56′ Αγγελόπουλος), Καλλέργης (69′ Κρητικός), Τετέι, Καραγκούνης (79′ Γιαννιτσάνης)

Αιγάλεω – Ρόδος 3-1

Στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα σκαρφάλωσε το Αιγάλεω, το οποίο επέστρεψε στις νίκες χάρη στο 3-1 επί της Ρόδου, η οποία υποχρεώθηκε στην πρώτη ήττα της. Το Αιγάλεω πήγε στα αποδυτήρια με το υπέρ του 1-0 το οποίο είχε διαμορφωθεί με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Τσιλιγκίρη στο 21' έπειτα από την ανατροπή του Αρναρέλλη από τον Μακρυδημήτρη μέσα στην περιοχή, ωστόσο η Ρόδος θα μπορούσε να είχε βρει ένα γκολ σε ευκαιρίες που είχαν στο πρώτο 45λεπτο οι Μάρκοβιτς και Μαρκόφσκι. Με την έναρξη όμως του δευτέρου μέρους οι Ροδίτες κατάφεραν να ισοφαρίσουν χάρη σε αυτογκόλ του Παναγιώτου στο 47'. Το Αιγάλεω, όμως, πήρε και πάλι το προβάδισμα με δεύτερο πέναλτι που κέρδισε στο 63'. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Αρναρέλλης, ο οποίος νίκησε τον Θεοδωράκη γράφοντας το 2-1, ενώ πέντε λεπτά αργότερα ο Τριμμάτης σε κενή εστία «κλείδωσε» τη νίκη διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

Σκόρερ: 21′ πεν. Τσιλιγκίρης, 63′ πεν. Αρναρέλλης, 68′ Τριμμάτης – 47′ αυτ. Παναγιώτου

Αιγάλεω (Χαραλαμπίδης): Σικαλιάς, Παναγιώτου, Αναστασίου, Βλάχος, Παπανικόλας, Λάσκαρης, Τσίτσαρης, Τριμμάτης, Αρναρέλλης, Τσιλιγκίρης, Καθάριος

Ρόδος (Αντωνίου): Θεοδωράκης, Μάρκοβιτς, Μακρυδημήτρης, Παπάζογλου, Σαάντο, Μίγγος (74′ Σουλάι), Μαρκόφσκι, Καραγεώργης (16′ λ.τ Νικολόπουλος (33′ λ.τ Τσάβες), Καψάλης, Σταματελόπουλος, Αδαμάκης (74′ Βουργουντζής)

Ηρόδοτος – Λεβαδειακός 0-1

Με τους τρεις βαθμούς έφυγε από την Κρήτη ο πρωτοπόρος Λεβαδειακός, ο οποίος επικράτησε με 1-0 του Ηρόδοτου στο Ρέθυμνο και εκμεταλλεύτηκε το στραβοπάτημα της ΑΕΚ Β' στη Ζάκυνθο αυξάνοντας στους τρεις βαθμούς τη διαφορά του στην κορυφή. Ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν βοηθούσε καθόλου και όλα έδειχναν ότι οι δύο ομάδες θα πήγαιναν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ. Ωστόσο στο 44' στην πρώτη του ουσιαστική φάση στο ματς, ο Λεβαδειακός πήρε το προβάδισμα. Ο Νίλι από το ύψος της μεγάλης περιοχής έπιασε το σουτ και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Δερμιτζάκη, ξεκλειδώνοντας την άμυνα του Ηρόδοτου. Οι Βοιωτοί είχαν ξεκάθαρα το πάνω χέρι στο ματς και απλά έκαναν διαχείριση του σκορ στο δεύτερο μέρος φεύγοντας από την Κρήτη με το τρίποντο και οδηγώντας την κούρσα στον Νότιο όμιλο με την πέμπτη συνεχόμενη νίκη τους.

Σκόρερ: 44′ Νίλι σουτ

Ηρόδοτος (Τάτσης): Δερμιτζάκης, Καργιωτάκης, Κόρτσαμ, Καντέ (67′ Σουρνάκης), Γκίνη (67′ Χαλκιαδάκης), Κατίδης, Γ. Κοιλιάρας, Δ. Κοιλιάρας, Λουμπάκης, Ρουσσάκης, Χατζησάββας

Λεβαδειακός (Ταουσιάνης): Στογιάνοβιτς, Παναγιώτου, Τζημόπουλος, Λιάγκας, Τσάπρας, Χάμοντ, Μεχία, Πολέτο, Νίκας, Νίλι, Δούμτσιος

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής:

Χανιά – Καλαμάτα 1-2
Αστέρας Βλαχιώτη – Καραϊσκάκης 1-1
Διαγόρας – Παναθηναϊκός Β' 1-2
ΟΦ Ιεράπετρας – Κηφισιά 2-1
Αιγάλεω – Ρόδος 3-1
Ηρόδοτος – Λεβαδειακός 0-1
Ζάκυνθος – ΑΕΚ Β' 0-0
Καλλιθέα – Επισκοπή (αναβλήθηκε)

Ρεπό: Εργοτέλης

Επόμενη αγωνιστική (9η)

Σάββατο 18/12

Παναθηναϊκός Β' – Χανιά (14:45)

Κυριακή 19/12

Ρόδος – Ηρόδοτος (14:45)
Επισκοπή – Αιγάλεω
Κηφισιά – Καλλιθέα
ΑΕΚ Β' – ΟΦ Ιεράπετρας
Καλαμάτα – Ζάκυνθος
Καραϊσκάκης – Διαγόρας
Εργοτέλης – Αστέρας Βλαχιώτη\

Ρεπό: Λεβαδειακός

Η βαθμολογία

1. Λεβαδειακός 20
2. ΑΕΚ Β' 17
3. Αιγάλεω 13
4. Καλλιθέα 12
5. Ρόδος 12
6. Καλαμάτα 12
7. Εργοτέλης 10
8. Κηφισιά 10
9. Παναθηναϊκός Β' 10
10. Χανιά 8
11. Καραϊσκάκης 8
12. ΟΦ Ιεράπετρας 8
13. Διαγόρας 8
14. Αστέρας Βλαχιώτη 5
15. Ηρόδοτος 5
16. Επισκοπή 4
17. Ζάκυνθος 1

*Από 7 ματς έχουν οι ΑΕΚ Β', Αιγάλεω, Ρόδος, Εργοτέλης, Κηφισιά, Παναθηναϊκό Β', Καραϊσκάκης, ΟΦ Ιεράπετρας, Ηρόδοτος, Επισκοπή και Ζάκυνθος, από 6 ματς οι Καλαμάτα και Αστέρας Βλαχιώτη και 5 ματς έχει η Καλλιθέα

Πηγή: https://www.gazzetta.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ