Βουλή – Μ. Βορίδης: Τρίμηνη παράταση για «συμβασιούχους covid»

Petite Perle 300×250

Τροπολογία για την τρίμηνη παράταση των λεγόμενων συμβασιούχων covid ανακοίνωσε κατά την ομιλία του για τον προϋπολογισμό, ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης. Απαντώντας σε σχετική αναφορά της προηγούμενης ομιλήτριας, βουλευτού του Κινήματος Αλλαγής, Ευαγγελίας Λιακούλη, ο κ. Βορίδης είπε ότι θα φέρει τροπολογία που θα δίνει παράταση έως τις 31/03/2022, για τους συμβασιούχους που προσελήφθησαν στους ΟΤΑ για την αντιμετώπιση αναγκών λόγω της πανδημίας. Σημείωσε ωστόσο, ότι όταν τελειώσει η πανδημία θα λήξουν και οι σχετικές συμβάσεις. Όπως είπε ο κ. Βορίδης, η τροπολογία  θα τεθεί προς ψήφιση στις 21/12/2021.

Όσο για τη χρηματοδότηση των ΟΤΑ είπε ότι υπάρχει συνολική μεσοσταθμική αύξηση 4,5% στον προϋπολογισμό του υπουργείου Εσωτερικών, και ότι οι μεταβιβάσεις στους ΟΤΑ α' βαθμού είναι 2,7%-3% και στους ΟΤΑ β΄ βαθμού στο 8%.

«Η αντιπολίτευση, μας μιλά για «ψίχουλα», δηλαδή για τα 100 εκατ. πρόσθετα, που δόθηκαν στους ΟΤΑ για να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα με τους δήμους, και τα 50 εκατ. πρόσθετα για τις καταστροφές», είπε ο κ. Βορίδης.

«Περιμένω να δω, εάν ξαναρχίσετε να υποστηρίζετε επεκτατικές πολιτικές που μας κατέστρεψαν και εάν αποκομίσατε από την εμπειρία της πτώχευσης κάτι, ή αν θέλετε ξανά να μας γυρίσετε στην επώδυνη κατάσταση που περάσαμε. Αλλά υπάρχει εμπειρία στο λαό, και γι΄αυτό δεν ανησυχώ. Και γι΄αυτό ο λαός εμπιστεύεται αυτή την κυβέρνηση, αυτό τον προϋπολογισμό και αυτές τις πολιτικές», συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ