Χατζηδάκης: Ανακαλεί όλες τις άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ για τις γιορτές

Petite Perle 300×250

Να μην δοθούν ή και να ανακληθούν από τη Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2021 έως και την Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2022 όλες οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ ζήτησε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης από τον διοικητή του Φορέα, Παναγιώτη Δουφεξή.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, «ο κ. Χατζηδάκης βασίζει το σχετικό του αίτημα στις προβλέψεις του άρ. 49, παρ. 4 και 5 του ν. 3528/2007.

Κατέληξε δε σε αυτήν την απόφαση, λαμβάνοντας υπόψιν την κρισιμότητα της περιόδου αναφορικά με την ταχεία έκδοση των συντάξεων και την αντιμετώπιση άλλων εκκρεμοτήτων των ασφαλισμένων, μέχρι το τέλος του έτους, αλλά και την ανάγκη για ομαλή λειτουργία των υποκαταστημάτων και εξυπηρέτηση των πολιτών την περίοδο των εορτών.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις του σχετικού νόμου, οι άδειες, που δεν χορηγούνται κατ' εφαρμογή της συγκεκριμένης ρύθμισης, θα χορηγηθούν υποχρεωτικά το 2022».

Εξηγήσεις μέσα από μια ανάρτηση:

Ο Υπουργός έδωσε εξηγήσεις με ανάρτησή του στο Facebook. Παράλληλα, επιτίθεται και στην αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι: «Φτάνει πια με αυτή την εμπαθή και χολερική αντιπολίτευση».

«Θεωρούσα ότι έκανα το αυτονόητo: Ζήτησα να ανακληθούν οι άδειες των υπαλλήλων του ΕΦΚΑ, ενόψει των εορτών, για να βγουν συντάξεις, για να κλείσουν εκκρεμότητες των ασφαλισμένων και για να εξυπηρετηθούν οι πολίτες αυτές τις μέρες», διευκρινίζει o Κωστής Χατζηδάκης.

«Βλέπω όμως ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την Αυγή που χαρακτηρίζει την πρωτοβουλία μου «επικοινωνιακού τύπου απόφαση» και την Εφημερίδα των Συντακτών που γράφει ότι τάχα είμαι… σε αδιέξοδο. Ωστόσο, το πρόβλημα δεν είναι δικό μου» λέει.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι: «Το πρόβλημα είναι των 6,5 εκατομμυρίων ασφαλισμένων και συνταξιούχων που δεν πρέπει να ταλαιπωρηθούν περαιτέρω αυτές τις μέρες. Κι όλοι αυτοί που διατυμπανίζουν ότι έχουν το μονοπώλιο της κοινωνικής πολιτικής δεν πρέπει να ξεχνούν τους ανθρώπους που έχουν ανάγκη από αυτήν ακριβώς την κοινωνική πολιτική. Οι υπάλληλοι δεν θα χάσουν τις άδειές τους. Όπως προβλέπει ο νόμος, θα τις πάρουν το 2022».

«Φτάνει πια με αυτή την εμπαθή και χολερική αντιπολίτευση»

Και προσθέτει: «Με τόσους ανθρώπους που περιμένουν να πάρουν επιτέλους τη σύνταξή τους, με τόσους ασφαλισμένους που θέλουν να εξυπηρετηθούν, π.χ. να λάβουν ασφαλιστική ενημερότητα, πόσο λογικό θα ήταν ο υπουργός να παριστάνει ότι δεν συμβαίνει τίποτα; Φτάνει πια με αυτή την εμπαθή και χολερική αντιπολίτευση. Την αντιπολίτευση που δεν δείχνει τίποτα άλλο, παρά μόνο τον φανατισμό όσων κριτικάρουν οποιαδήποτε απόφαση. Φτάνει αυτή η απόφαση να είναι της κυβέρνησης!».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ