Νέα κατολίσθηση βράχων στο δρόμο Προφήτη Ηλία – Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Νέα αποκόλληση δύο μεγάλων βράχων σημειώθηκε το πρωί του Σαββάτου στον επαρχιακό δρόμο Ηρακλείου – Προφήτη Ηλία.

Υπενθυμίζεται ότι με το σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου είχε σημειωθεί η πρώτη μεγάλη αποκόλληση βράχων στο σημείο, με αποτέλεσμα να υπάρξει κινητοποίηση της Περιφέρειας Κρήτης και να κλείσει ο δρόμος.

Τα βράχια κρέμονται κυριολεκτικά πάνω από το δρόμο με κίνδυνο για τη ζωή όποιου παράτολμου επιχειρήσει να περάσει από το δρόμο παρά τις προειδοποιητικές σημάνσεις και τις κορδέλες που απαγορεύουν τη διέλευση.

Ο σεισμός του Σεπτεμβρίου ξεκίνησε τις κατολισθήσεις αλλά η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών με τις έντονες βροχοπτώσεις δυσχέρανε την κατάσταση με αποτέλεσμα να σημειωθεί και νέα μεγάλη κατολίσθηση δύο νέων βράχων σήμερα το πρωί.

Η διέλευση των οχημάτων όλο αυτό το διάστημα και μέχρι την αποκατάσταση του δρόμου γίνεται μέσω του οικισμού Τσαγκαράκη Μετόχι.

«Οι διαδικασίες για την ανάδειξη του εργολάβου έχουν ήδη ξεκινήσει, η μελέτη έχει ολοκληρωθεί και μέχρι τέλος του έτους θα έχουμε τον ανάδοχο ο οποίος θα προχωρήσει στην πλήρη αποκατάσταση του δρόμου και την εκ νέου παράδοσή του στην κυκλοφορία των οχημάτων» ανέφερε μιλώντας στο cretapost ο Αντιπεριφερειάρχης της Π.Ε. Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το έργο έχει προϋπολογισμό 1.800.000 ευρώ.

φωτογραφίες αρχείου μετά το σεισμό του Σεπτεμβρίου

katolisthisi_profitis_ilias
katolisthisi_profitis_ilias2
katolisthisi_profitis_ilias3

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ