Ιταλία: Εισβολή αντιεμβολιαστών γιατρών σε συνέδριο του Ιατρικού Συλλόγου

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Ανεμβολίαστοι γιατροί εισέβαλαν σε συνάντηση του ιταλικού Ιατρικού Συλλόγου διαμαρτυρόμενοι για την παύση τους από αυτόν. Τα επεισόδια έληξαν μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Στη Ρώμη ομάδα αντιεμβολιαστών γιατρών εισήλθε σήμερα Κυριακή σε ξενοδοχειακή αίθουσα στην οποία βρισκόταν σε εξέλιξη συνάντηση του Ιταλικού Ιατρικού Συλλόγου. Οι μη εμβολιασμένοι γιατροί διαμαρτυρήθηκαν για την παύση τους από τον Ιατρικό Σύλλογο, φωνάζοντας «ντροπή» και «φασίστες». Η συνεδρίαση διεκόπη και τα επεισόδια έληξαν μετά την παρέμβαση της αστυνομίας.

Την ίδια ώρα, η κυβέρνηση Ντράγκι μελετά την υιοθέτηση νέων μέτρων για τον περιορισμό των μολύνσεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, μετά τα Χριστούγεννα μπορεί να επιβληθεί η χρήση μάσκας σε ανοικτούς χώρους και η διεξαγωγή τεστ και για τους εμβολιασμένους πολίτες που θέλουν να εισέρχονται σε πολυσύχναστους κλειστούς χώρους.

Παράλληλα, όπως μετέδωσε χθες το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η κυβέρνηση του Ιταλού τεχνοκράτη πρωθυπουργού προσανατολίζεται προς την επιβολή υποχρεωτικού εμβολιασμού και σε νέες κατηγορίες εργαζομένων, αρχίζοντας από όσους εργάζονται σε καταστήματα και υπηρεσίες που είναι σε συνεχή επαφή με το κοινό.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στην ευρύτερη περιφέρεια της Νάπολης, τέλος, απαγορεύθηκε κάθε είδος γιορτής και πάρτι σε κλειστά μαγαζιά, εστιατόρια, ντίσκο. Η απαγόρευση αφορά, ασφαλώς, και το ρεβεγιόν της Πρωτοχρονιάς.

Σήμερα καταγράφηκαν στην Ιταλία 24.259 κρούσματα κορονοϊού και 97 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Συνολικά, πραγματοποιήθηκαν 566.300 διαγνωστικά τεστ, το 4,3% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας νοσηλεύονται 966 ασθενείς με Covid-19, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 7.726 οι ασθενείς.

Πηγή: news247

Related Articles