Εγκλωβισμένες δύο οικογένειες από χθες στο Λιβάδι εξαιτίας του χιονιά- Φιλοξενούνται σε ιδιωτική επιχείρηση

Petite Perle 300×250

Απίστευτη  ταλαιπωρία στον ορεινό όγκο του Κρουσώνα

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Απίστευτη ταλαιπωρία την Κυριακή που μας πέρασε καταγγέλλει ο ιδιοκτήτης του Ορεινού Καταφυγίου στον Κρουσώνα, Χρήστος Κοντζεδάκης, που αδυνατεί  να καταλάβει τους λόγους που προκάλεσαν όλη αυτή την κατάσταση και την αγωνία που βίωσε ο ίδιος και δεκάδες οδηγοί πάνω στο Λιβάδι.

Η εφημερίδα επικοινώνησε με έναν ακόμα ιδιοκτήτη που μας δήλωσε ότι φιλοξενεί δυο τετραμελής  οικογένειες που εγκλωβίστηκαν χθες, άφησαν τα αυτοκίνητά τους στο χιόνι  και με τα πόδια έφτασαν στα δωμάτια που διατηρεί ο ίδιος.

Ο δρόμος ακόμα δεν έχει ανοίξει και η κακοκαιρία Κάρμελ έδειξε τα προβλήματά της.

 Ο  πρώτος ο ιδιοκτήτης ο κ. Κοντζεδάκης μιλώντας στη Φ.Μ περιέγραψε σκηνές απείρου κάλλους με φόντο το χιονισμένο τοπίο του Κρουσώνα.

Όπως είπε όλα ξεκίνησαν την Κυριακή γύρω στις 9.30 όταν προσπαθούσε να φτάσει στην επιχείρησή του στο Λιβάδι.

Ο ίδιος  υπέθετε ότι ο δρόμος θα είναι  ανοικτός και βρέθηκε και ο ίδιος αλλά και δεκάδες άλλοι οδηγοί προ δυσάρεστης εκπλήξεως και όπως διαπιστώθηκε στη συνέχεια και  μεγάλης ταλαιπωρίας ενώ αυξημένος ήταν ο κίνδυνος και για τους οδηγούς, σε ένα ήδη πολύ επικίνδυνο δρόμο.

Όπως είπε μόλις είδε αυτή την κατάσταση ενημέρωσε την πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας η οποία δήλωσε άγνοια για την κατάσταση που επικρατούσε στο Λιβάδι και του μετέφερε ότι θα ενημερώσει αρμοδίως.

Τελικά από τις 9.30 το πρωί  ο φορτωτής  έφτασε γύρω στις 14.30 και άρχιζε να καθαρίζει το δρόμο.

Στο σημείο επικρατούσε ήδη αλαλούμ από τα εγκλωβισμένα αυτοκίνητα και από τους οδηγούς που είχαν χάσει την υπομονή τους και προσπαθούσαν να βρουν τρόπο να επιστρέψουν.

Ο κ. Κοντζεδάκης  μιλώντας στη «Φωνή του Μαλεβιζίου» τόνισε την επικινδυνότητα και καυτηρίασε το γεγονός ότι δεν υπήρχε πρόληψη για να αποφευχθεί αυτή η κατάσταση.

"Το χιόνι στο Λιβάδι δεν ήταν πάνω από 20 πόντους και όλα θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί αν υπήρχε καλύτερη οργάνωση".

Το ίδιο δεν τον ενδιαφέρει που δεν μπόρεσε να ανοίξει την επιχείρησή του, «αυτό  είναι το τελευταίο» όπως  ανέφερε.

 Το πιο σημαντικό είναι ότι δεκάδες  οικογένειες που ήθελαν να χαρούν την Κυριακή τους στο χιονισμένο τοπίο ήρθαν αντιμέτωπες  με όλη αυτήν την απαράδεκτη κατάσταση όπως είπε ενώ καυτηρίασε την « καθόλου προετοιμασία και οργάνωση από πλευράς Δήμου».

 Όπως είπε ο ίδιος κατάφερε τελικά να φτάσει στο σπίτι του στις 6 το απόγευμα ενώ για να φτάσει στην επιχείρησή του νωρίτερα χρειάστηκε να του πάνε αλυσίδες.   

Να σημειωθεί ότι χθες δεν υπήρχε καμία ανακοίνωση για απαγόρευση της κυκλοφορίας προς το Λιβάδι, ούτε για υποχρεωτική χρήση αλυσίδων. Οι οδηγοί που πήγαν χθες στο Λιβάδι πήγαν χωρίς αλυσίδες στην πλειοψηφία τους με επιβατικά αυτοκίνητα.

Μιλώντας για αυτό το θέμα στην εφημερίδα ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιώργος Πετούσης είπε ότι για το περιστατικό με τον εγκλωβισμό των πολιτών στο Λιβάδι  που φιλοξενούνται στα δωμάτια ενημερώθηκε σήμερα από τον ίδιο τον επιχειρηματία ενώ σήμερα επίσης, σύμφωνα με τον ίδιο, έφτασε ειδοποίηση από την αστυνομία για την κατάσταση.

Ο φορτωτής που έκανε το εκχιονισμό ήταν αλλού πριν ξεκινήσει  να φτάσει στο Λιβάδι, την Κυριακή.  Το μηχάνημα από τον κυκλοφοριακό χάος που είχε προκληθεί έφτασε μετ΄εμποδιών.

Το έργο του αυτό συνεχίζεται από το πρωί, αλλά όπως φαίνεται η κατάσταση δεν έχει ακόμα ομαλοποιηθεί ενώ η βόλτα με αυτήν την κακοκαιρία βγήκε όπως αποδείχθηκε ξινή σε όσους επιχείρησαν να προσεγγίσουν το Λιβάδι.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ