Hράκλειο: Ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα φαρμακεία μετά την υπόθεση με τις ψευδείς βεβαιώσεις rapid test

Petite Perle 300×250

Άμεση ήταν η κινητοποίηση του Φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου μετά την υπόθεση που αποκαλύφθηκε στο Ηράκλειο, με φαρμακοποιό να εκδίδει ψευδείς βεβαιώσεις αρνητικών rapid test, χωρίς να λαμβάνει δείγμα από τους πελάτες του.

Ήδη από την περασμένη Πέμπτη, οπότε και συνελήφθη ο 59χρονος φαρμακοποιός, το Δ.Σ. του φαρμακευτικού Συλλόγου Ηρακλείου επικοινώνησε με τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κρήτης ζητώντας να εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στα φαρμακεία του νομού.

Η αρχή έγινε το πρωί της Δευτέρας και μάλιστα με συμβολικό τρόπο καθώς ο πρώτος έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο φαρμακείου του προέδρου του Φαρμακευτικού Συλλόγου, Αριστοτέλη Σκουντάκη.

Οι έλεγχοι, που θα συνεχιστούν σήμερα αλλά και τις επόμενες ημέρες, θα είναι αιφνιδιαστικοί με τους επόπτες δημόσιας υγείας να ελέγχουν αν τηρείται η ορθή διαδικασία για τα rapid test αλλά και αν τηρούνται συνολικά τα μέτρα για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού στα φαρμακεία.

Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Εποπτών Δημόσιας Υγείας Αντώνη Παπαδάκη, οι έλεγχοι θα πραγματοποιούνται με ιδιαίτερη αυστηρότητα. Ο ίδιος τόνισε μάλιστα ότι σύμφωνα με την νομοθεσία η Περιφέρεια έχει το δικαίωμα να αποφασίσει ακόμα και οριστικό κλείσιμο φαρμακείων που παραβατούν σε βάρος της δημόσιας υγείας.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ