Βαριά καμπάνα σε φαρμακοποιό του Ηρακλείου για «μαϊμού» rapid test

Petite Perle 300×250

Το Δικαστήριο του αφαίρεσε για έξι μήνες την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και του επέβαλε συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, με 3ετή αναστολή

Βαρύς ο «πέλεκυς» της Δικαιοσύνης για τον 59χρονο φαρμακοποιό στο Ηράκλειο, ο οποίος φέρεται να εξέδιδε αρνητικά αποτελέσματα Rapid test σε πελάτες του χωρίς όμως να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο.

Η υπόθεση του φαρμακοποιού εκδικάστηκε σήμερα από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, το οποίο επέβαλε στον 59χρονο, ερήμην (καθώς δεν παρουσιάστηκε με φυσική παρουσία στο δικαστήριο), συνολική ποινή φυλάκισης 27 μηνών, με 3ετή αναστολή και χρηματική ποινή 360 ημερήσιες μονάδες, προς 10 ευρώ την μονάδα.

Η αναστολή δόθηκε υπό τον όρο της καταβολής 1.000 ευρώ υπέρ της μονάδας Covid του ΠΑΓΝΗ.

Στον φαρμακοποιό μάλιστα απαγορεύτηκε, να ασκεί το επάγγελμα του φαρμακοποιού για 6 μήνες, ενώ η έφεσή του έχει αναστέλλουσα δύναμη υπό τον όρο της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2000 ευρώ.

Το χρονικό της υπόθεσης

Σύμφωνα με το ekriti.gr, το πρωί της Πέμπτης 16 Δεκεμβρίου, ο συγκεκριμένος φαρμακοποιός συνελήφθη επ' αυτοφώρω από τον αστυνομικό της ασφάλειας ο οποίος μπήκε στο φαρμακείο προσποιούμενος τον πελάτη και ζήτησε αρνητικό αποτέλεσμα rapid test χωρίς όμως να κάνει τον απαραίτητο έλεγχο. Ο φαρμακοποιός του το έδωσε πέφτοντας έτσι στην παγίδα με συνέπεια να φορέσει χειροπέδες καθώς και το χαρτονόμισμα των 10 ευρώ με το οποίο τον πλήρωσε ο αστυνομικός, ήταν προσημειωμένο.

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ