Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης στην ημερίδα του ΟΛΗ για το «Electriport»

Petite Perle 300×250

Συμμετοχή του Περιφερειάρχη Κρήτης στην ημερίδα του ΟΛΗ για την υλοποίηση του προγράμματος «Electriport και τις προεκτάσεις του σε λιμενικές εγκαταστάσεις και παραλιμένιες πόλεις»

Χαιρετισμό στην ημερίδα για την παρουσίαση του έργου «Electriport και τις προεκτάσεις του σε λιμενικές εγκαταστάσεις και παραλιμένιες πόλεις» που οργάνωσε σήμερα ο Οργανισμός Λιμένος Ηρακλείου, απηύθυνε ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης. 

Ο ΟΛΗ είναι συντονιστής εταίρος του έργου και σήμερα στο πλαίσιο ημερίδας σε ξενοδοχείο της πόλης έγινε η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος που στοχεύει μεταξύ άλλων, να γίνει «πράσινος» ο λιμένας Ηρακλείου με την δραστική μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος των πλοίων. 

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης που συνεχάρη την διοίκηση του ΟΛΗ, τον Πρόεδρο Γιάννη Βαρδαβά, τον διευθύνοντα σύμβουλο Μηνά Παπαδάκη, τους εταίρους του προγράμματος και τους εισηγητές, ανέφερε ότι, πρόκειται για ένα έργο που μειώνει το περιβαλλοντικό αποτύπωμα των πλοίων με υψηλές ενεργειακές ανάγκες όπως είναι τα κρουαζιερόπλοια, ενώ ταυτόχρονα αναβαθμίζει και εκσυγχρονίζει τις λιμενικές εγκαταστάσεις, μέσα από τον ενεργειακό μετασχηματισμό και τη στροφή στις «πράσινες» μορφές ενέργειας.

«Οι στρατηγικές για το «έξυπνο» λιμάνι του μέλλοντος παίρνουν μορφή και στο Λιμάνι του Ηρακλείου με την εφαρμογή ενός προγράμματος που στηρίζεται στην «πράσινη» οικονομία και τη βιώσιμη περιβαλλοντική διαχείριση. Μια πορεία που θα αυξήσει την ανταγωνιστικότητα του λιμανιού, προσελκύοντας επενδυτικά κεφάλαια και ταυτόχρονα θα δρομολογεί τις λύσεις και τις πολιτικές για τη βιώσιμη ανάπτυξη. Σε αυτή τη διαδρομή θα είμαστε δίπλα σας» ανέφερε απευθυνόμενος στην διοίκηση του ΟΛΗ ο κ. Αρναουτάκης. 

Ο Περιφερειάρχης τόνισε, ότι στην Περιφέρεια Κρήτης, έχοντας πλέον ολοκληρώσει τη  «Μελέτη του Περιφερειακού Σχεδίου για την Προσαρμογή στην Κλιματική Αλλαγή», σε συνεργασία με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού υλοποιείται σχεδιασμός που στοχεύει: 

-στον προσδιορισμό και την ιεράρχηση των απαραίτητων μέτρων και δράσεων προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή,

-στην ενδυνάμωση των δομών της Περιφέρειας που θα κληθούν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα, όπως είναι και ο Οργανισμός Λιμένος,

-η ανάπτυξη ενός τοπικού συστήματος παρακολούθησης του προγράμματος προσαρμογής.

Καταλήγοντας ο κ. Αρναουτάκης επεσήμανε ότι, ο λιμένας Ηρακλείου συνεισφέρει θετικά στο οικονομικό ισοζύγιο της Κρήτης, καθώς η εμπορική αλλά και η τουριστική του κίνηση, συμβάλλει στην βελτίωση των δεικτών, αναφορικά με το εσωτερικό και εξωτερικό εμπόριο ενώ ταυτόχρονα μέσα από τον τουρισμό κρουαζιέρας λειτουργεί προσθετικά στο Διεθνές Αεροδρόμιο του Ηρακλείου.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ