Ελεύθερος ο 37χρονος που πυροβόλησε τον κουνιάδο του-Ποια ήταν η ποινή

Petite Perle 300×250

Ένοχος, αλλά ελεύθερος θα είναι σε λίγες μέρες, ο 37χρονος που πέρυσι το καλοκαίρι πυροβόλησε τον 29χρονο κουνιάδο του σε χωριό της ενδοχώρας του Ηρακλείου.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο στη σημερινή του συνεδρίαση έκρινε ότι ο 37χρονος παραμένει ένοχος, ωστόσο του αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας του επέβαλε ποινή 6 χρόνια με την έφεση να έχει αναστέλλουσα δύναμη.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, ο 37χρονος ζήτησε συγγνώμη και επανέλαβε ότι δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει κακό στον 29χρονο και πως πυροβόλησε γιατί κινδύνευε η ζωή του.

Το χρονικό

Όπως ήδη έχει γράψει το cretapost, το περιστατικό συνέβη 21 Ιουλίου όταν ο 29χρονος συναντήθηκε με τον 37χρονο κουνιάδο του και λίγο αργότερα άρχισαν να καυγαδίζουν. Το ένα έφερε το άλλο ώσπου δεν άργησαν να βγουν και τα… όπλα με τον 37χρονο να ανοίγει πυρ και να τραυματίζει τον 29χρονο και στη συνέχεια να γίνεται «καπνός».

Ένα μήνα μετά, ο 37χρονος παραδίδεται στις αρχές και μετά την απολογία του κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος και οδηγήθηκε στη φυλακή.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι λόγοι που όπλισαν το χέρι του 37χρονου ήταν οικογενειακοί καθώς φαίνεται πως το θύμα είχε προσβάλει ένα στενό συγγενικό πρόσωπο του δράστη.

Υπενθυμίζεται ότι ο  29χρονος χρειάστηκε να νοσηλευτεί, ωστόσο, τελικά διέφυγε τον κίνδυνο κι η κατάσταση της υγείας του βελτιώθηκε.

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ