Πέτρος Φιλιππίδης: Πότε ξεκινά η δίκη του, γατί κατηγορείται

Petite Perle 300×250

Θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου

Στις 18 Μαρτίου 2022 θα ξεκινήσει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη. Ο γνωστός πρωταγωνιστής θα καθίσει στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, κατηγορούμενος για ένα βιασμό κατά συρροή νεαρής ηθοποιού που φέρεται να τελέστηκε το 2008, καθώς και για δύο απόπειρες βιασμού, πάλι σε βάρος νεαρών συναδέλφων του, που φέρονται να έλαβαν χώρα το 2010 και το 2014, αντίστοιχα.

Σε όλες τις σεξουαλικές επιθέσεις, μάλιστα, φέρεται να υπάρχουν κοινά στοιχεία, και κυρίως το γεγονός πως σύμφωνα με τις καταγγελίες ο Πέτρος Φιλιππίδης εκμεταλλεύτηκε τη θέση του ως γνωστού ηθοποιού και θιασάρχη για να προσεγγίσει τα θύματά του, υποσχόμενος ότι θα τις βοηθήσει να βρουν δουλειά στο θεατρικό σανίδι.

Κάτι που επισημαίνεται και στην εισαγγελική πρόταση παραπομπής του σε δίκη, στην οποία η εισαγγελέας Ευθυμία Στάμου είχε, μάλιστα, αναφέρει πως υπάρχουν ενδείξεις ότι «και τα τρία θύματα καταγγέλλουν πραγματικά περιστατικά» τα οποία «συνέβησαν χωρίς συναίνεση των θυμάτων», ενώ αναφορικά με το επιχείρημα του κατηγορούμενου ηθοποιού ότι οι τρεις γυναίκες επιδιώκουν την προβολή τους, είχε τονίσει πως «δεν προκύπτει ότι το έκαναν για λόγους δημοσιότητας», αφού μάλιστα καμία από τις τρεις δεν έχει αποκαλύψει την ταυτότητά της στα ΜΜΕ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Τριπόλεως, με τις αρχές να έχουν απορρίψει το αίτημά του για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους ή και με ηλεκτρονική επιτήρηση (το λεγόμενο «βραχιολάκι»), με βασικό επιχείρημα ότι οι καταγγελίες αναφέρονται και σε περιστατικά που τελέστηκαν σε χώρο του κατηγορουμένου (π.χ. στο καμαρίνι του ή στο αυτοκίνητό του) και κατ' επέκταση κρίθηκε πως μπορεί να τελέσει αντίστοιχα αδικήματα.

Ο ίδιος ο ηθοποιός εξακολουθεί να αρνείται όλες τις κατηγορίες, υποστηρίζοντας πως οι ερωτικές σχέσεις που είχε με τις τρεις καταγγέλλουσες ήταν συναινετικές, ενώ πρόσφατα άλλαξε και δικηγόρο – ενώ αρχικά τον υπερασπιζόταν ο Θέμης Σοφός, πλέον συνήγοροί του είναι οι Μιχ. Δημητρακόπουλος και Κ. Πακιρτζίδου.

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ