Δύο τεστ για τους εμβολιασμένους μετά από επαφή με κρούσμα

Petite Perle 300×250

Για όλο και περισσότερους εμβολιασμένους που έχουν έρθει σε επαφή με κρούσματα, μίλησε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου στη διάρκεια της ενημέρωσης για τον κορωνοϊό.

«Στις οδηγίες του ΕΟΔΥ, είχαμε πει ότι οι εμβολιασμένοι και πρόσφατα νοσήσαντες δεν μπαίνουν σε καραντίνα αλλά τηρούν τα μέτρα προστασίας 14 ημέρες. Σήμερα με δεδομένη τη μετάλλαξη Όμικρον, είναι σκόπιμο όλοι οι εμβολιασμένοι να μειώσουν μετά την επαφή με κρούσμα και να προχωρήσουμε σε δύο τεστ. Σήμερα όσοι έχουμε πλήρως εμβολιαστεί έχουμε σημαντική προστασία γεγονός που μας επιτρέπει να κοινωνικοποιηθούμε. Ισχυρή σύσταση για self test πριν από συγκεντρώσεις», τόνισε η Β. Παπαευαγγέλου.

Όπως ανέφερε η καθηγήτρια Παιδιατρικής Λοιμωξιολογίας, αυτά τα δύο τεστ πρέπει να γίνουν μέσα στις επόμενες 7 με 10 ημέρες από την επαφή μας με κρούσμα.

Βρισκόμαστε σε φάση όπου η υποχρεωτικότητα και τα προστατευτικά μέτρα πρέπει να συμπληρωθούν και πολλά είναι τα αυτονόητα, είπε η κ. Παπαευαγγέλου.

Ιδιαίτερα προσεκτικοί με την Όμικρον

«Το στέλεχος Όμικρον είναι αρκετά μεταδοτικό και θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί και να ακολουθούμε ευλαβικά τα μέτρα προστασίας. Συχνή χρήση τεστ, χρήση μάσκας, αποφυγή συγχρωτισμού και επιλέγουμε προσεκτικά με ποιους θα διασκεδάσουμε τις ημέρες των εορτών», σημείωσε.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ