Κατεψυγμένο κοτόπουλο ανακαλεί ο ΕΦΕΤ

Petite Perle 300×250

Αποσύρεται άμεσα από τα ψυγεία κατεψυγμένο κοτόπουλο καθώς βρέθηκε σαλμονέλα, ανακοίνωσε την Πέμπτη (23.12.2021) ο ΕΦΕΤ.

Στην ανακοίνωσή του, ο ΕΦΕΤ καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη αγοράσει το κατεψυγμένο κοτόπουλο με σαλμονέλα να μην το καταναλώσουν.

Το προϊόν που ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ είναι το «CORDON BLUE, παρασκεύασμα από σύγκοπτο κρέας κοτόπουλου, κατεψυγμένο», με την εμπορική ονομασία «CORDON BLEU», που παρασκευάζεται από την επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΝΟΣΤΙΜΙΕΣ Α.Ε.» για λογαριασμό της «ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Α.Ε.Ε.», βάρους 930 γρ. με ημερομηνία κατάψυξης: 04/10/2021 και ημερομηνία ανάλωσης κατά προτίμηση πριν από: 04/10/2022».

Στο προϊόν διαπιστώθηκε από το Εργαστήριο Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Θεσσαλονίκης του ΕΦΕΤ, η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp..

Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

«Καλούνται οι καταναλωτές, που έχουν ήδη προμηθευτεί το ανωτέρω προϊόν (η απεικόνιση του οποίου αποτυπώνεται παρακάτω) να μην το καταναλώσουν», καταλήγει η ανακοίνωση του ΕΦΕΤ.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ