Κ. Μπουμάκης: «Να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα»

Petite Perle 300×250

Μπορεί ο ΠΑΟΚ με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου, να βρίσκεται στο -10 από τη κορυφή και τον ΑΟ Τυμπακίου, που «φιγουράρει» στην πρώτη θέση, όμως κανένας στον Κρουσώνα, δεν δείχνει διατεθειμένος να «εγκαταλείψει» τον μεγάλο στόχο της διεκδίκησης του τίτλου. Αυτό εκφράστηκε με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο, από τον ίδιο τον πρόεδρο της ομάδας κ. Κώστα Μπουμάκη.

Ο Κώστας Μπουμάκης, τα τελευταία χρόνια, έχει συνδέσει τ' όνομά του με τον ΠΑΟΚ, παραμένοντας στη προεδρία της ομάδας του Κρουσώνα για 1620 περίπου ημέρες, από τις 22/07/21, μέχρι και σήμερα. Κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο ΠΑΟΚ έχει ανοδική πορεία, με την πρώτη χρονιά να κατατάσσονται στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ τις αμέσως επόμενες τερμάτισε σε 2η και 3η θέση.

Τη φετινή χρονιά, με τον Μάριο Σηφάκη στο «τιμόνι», ο στόχος ήταν ξεκάθαρος: κατάκτηση πρωταθλήματος και διεκδίκηση της ανόδου στις Εθνικές κατηγορίες. Με την ολοκλήρωση όμως του πρώτου γύρου, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται στο -10 από την κορυφή, χάνοντας πολύτιμο έδαφος, μη καταφέρνοντας να κερδίσει σε κανένα από τα ντέρμπι, έχοντας ισοπαλίες με Ρωμανό, ΑΕΚ, ΠΑΝΟΜ και Ανθεστίων, ενώ τη μοναδική του ήττα, την έχει υποστεί από τον ΑΟΤ, τον βασικό συνδιεκδικητή του στον στόχο του πρωταθλήματος.

Πλέον, στον ΠΑΟΚ δείχνουν διατεθειμένοι να ενισχύσουν την ομάδα, για να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τον μεγάλο τους στόχο, με τον Κώστα Μπουμάκη να ξεκαθαρίζει πως «στη ζωή είναι καλύτερα να αποτυγχάνεις, στοχεύοντας ψηλά, παρά να πετυχαίνεις, στοχεύοντας χαμηλά», στέλνοντας σαφέστατο μήνυμα, πως οι Κρουσανιώτες, θα επιδιώξουν να κυνηγήσουν μέχρι τέλους τη 1η θέση.

Ο ισχυρός άνδρας του ΠΑΟΚ, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων ακόμα, στον σχεδιασμό της ομάδας, τις μεταγραφές του Ιανουαρίου, τον προπονητή Μάριο Σηφάκη, αλλά και τους τοπικούς φορείς.

Αναλυτικά, όλες οι τοποθετήσεις του:

Η πορεία μέχρι τώρα της ομάδας, δεν είναι αυτή που περιμέναμε και περίμενε και ο κόσμος, τι έχετε να πείτε εσείς πάνω σ' αυτό;

«Ο αρχικός μας σχεδιασμός έχει μείνει πίσω, δεν πέτυχε στο 100%, όμως αυτήν την στιγμή, έχουμε εντοπίσει τα προβλήματα και θα προσπαθήσουμε τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου, να ενισχύσουμε την ομάδα, με ότι καλύτερο και εφικτό έχει η «αγορά».

Έχετε ξεκαθαρίσει πολλές φορές, σε όλους τους τόνους, πως στόχος του ΠΑΟΚ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος, με την ολοκλήρωση όμως του πρώτου γύρου, η ομάδα βρίσκεται στο -10 από την κορυφή, είναι πλέον εφικτός αυτός ο στόχος;

«Στη ζωή, η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία. Σίγουρα είναι πάρα πολύ δύσκολο εγχείρημα, όμως η ιστορία της ομάδας, η φανέλα και το βάρος της κοινωνίας που υπερασπιζόμαστε σαν ΠΑΟΚ, δεν μας αφήνει άλλα περιθώρια από το να διεκδικήσουμε μέχρι τέλους το πρωτάθλημα και να πετύχουμε το καλύτερο δυνατό. Σίγουρα είναι δύσκολο, αλλά έχω μάθει στη ζωή πως είναι καλύτερα να αποτυγχάνεις στοχεύοντας ψηλά, παρά να πετυχαίνεις στοχεύοντας χαμηλά

Μιλήστε μας για τον προπονητή της ομάδας, που παρά το γεγονός πως η ομάδα δεν πάρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, δείχνει να απολαμβάνει της στήριξής σας

«Ο Μάριος Σηφάκης απολαμβάνει τη στήριξη τη δική μου αλλά και ολόκληρου του διοικητικού συμβουλίου της ομάδα και αυτό γιατί η ομάδα παίζει ένα πάρα πολύ όμορφο ποδόσφαιρο, ικανοποιώντας το φίλαθλο κόσμο, όχι μόνο το δικό μας, αλλά όλους όσους βρίσκονται στο γήπεδο. Ζητούμενο φυσικά είναι οι νίκες, έχουμε μείνει πίσω, όμως εγώ προσωπικά τον πιστεύω και του πιστώνω πως είναι ένας προπονητής που δουλεύει, είναι πεισματάρης και με τη δική μας βοήθεια αλλά και με τη ποιότητα των παιχτών μας, θα βρει τις λύσεις τόσο αγωνιστικά όσο και ψυχολογικά για να ανατάξει τη ψυχολογία της ομάδας και να πάμε παρακάτω».

Ο ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια, έχει συνδεθεί με τον Κώστα Μπουμάκη, ποιοι άλλοι όμως είναι αυτοί που βοηθούν και συνεισφέρουν στην καθημερινότητα της ομάδας;

«Ο ΠΑΟΚ είναι ένας ζωντανός οργανισμός. Εκπροσωπεί μία πάρα πολύ μεγάλη κοινωνία, ένα κεφαλοχώρι της Κρήτης. Η δύναμη η δική μας, είναι αυτός ο κόσμος που καθημερινά από το υστέρημά του και όχι από το περίσσευμά του, θα βοηθήσει την ομάδα, καθώς και οι δεκάδες επιχειρηματίες του χωριού μας οι οποίοι θρέφουν μία ιδιαίτερη αγάπη και ιδιαίτερη ευαισθησία για τον ΠΑΟΚ. Αυτοί είναι οι στυλοβάτες της καθημερινότητας και της αγωνιστικής ανάταξης που έχει η ομάδα αυτά τα πέντε χρόνια, διεκδικώντας πάντα το πρωτάθλημα».

Πρόσφατα εντάχθηκε ένας ακόμα επιχειρηματίας στα διοικητικά της ομάδας ο κ. Δευκαλίων Στειακάκης, είναι κοντά στη προσπάθεια; Έχει βοηθήσει;

«Θεωρώ προσωπικά, ότι ήταν ένα απίστευτο δώρο προς την ομάδα, η εισχώρηση του Δευκαλίωνα στα διοικητικά δρώμενα της ομάδας. Άνθρωπος σοβαρός, πετυχημένος επιχειρηματίας με όρεξη να δουλέψουμε πάνω σε ένα συγκεκριμένο πλάνο, από τη δική του μεριά και το δικό του μετερίζι, συνεισφέρει τα μέγιστα στην ομάδα μας. Τον ευχαριστώ που είναι δίπλα μου και θεωρώ ότι μαζί θα κάνουμε πολλά όμορφα πράγματα».

Τα τελευταία χρόνια είδαμε αρκετές βελτιώσεις στις εγκαταστάσεις της ομάδας, με νέο χλοοτάπητα, γυμναστήριο και αρκετές αλλαγές, είναι ψηλά στην «ατζέντα» σας και η βελτίωση των εγκαταστάσεων;

«Έχουν δημιουργηθεί εγκαταστάσεις και ακαδημίες γιατί όταν έρθει η στιγμή να αποχωρήσει ο Μπουμάκης, να αφήσει πίσω μία κληρονομιά, στον επόμενο πρόεδρο και στις επόμενες διοικήσεις που θα έρθουν. Για να μπορεί να δουλέψει πάνω σε αυτό το αθλητικό κέντρο που θεωρώ πως είναι από τα καλύτερα της ενδοχώρας με γυμναστήρια, βοηθητικούς χώρους, αποδυτήρια, γήπεδο 5Χ5 και φυσικά νέο χλοοτάπητα. Ο Μπουμάκης και το Δ.Σ. δεν επενδύουν μόνο στον πρωταθλητισμό, αλλά και στις υποδομές και τις ακαδημίες, που το 2017 που ανέλαβα εγώ τις τύχες της ομάδας, δεν υπήρχαν και ξεκινήσαμε από το μηδέν. Πρέπει να περιμένουμε μία 6ετία-7ετία, έτσι ώστε τα παιδιά που έχουν έρθει στην ακαδημία, να μπορέσουν σιγά-σιγά να μπουν στη μεγάλη ομάδα. Ο ΠΑΟΚ είναι το καμάρι του Κρουσώνα και αυτό προσπαθούμε όλοι όσοι είμαστε πίσω από το σωματείο, πάντα με ταπεινότητα και σεβασμό, να κάνουμε βήματα ανόδου προς τα πάνω σε όλους τους τομείς».

Οι τοπικοί φορείς, έχουν υποστηρίξει τις προσπάθειές σας στο κομμάτι της βελτίωσης των αθλητικών εγκαταστάσεων, ποιοι είναι αυτοί που σας έχουν βοηθήσει;

«Έχουμε βρει τεράστια υποστήριξη από τον Περιφερειάρχη κ. Αρναουτάκη, από τις δημοτικές αρχές τόσο του κ. Μαμουλάκη όσο και του σημερινού κ. Μποκέα καθώς και άλλων φορέων του Δήμου ή της Περιφέρειας που σχετίζονται με τον αθλητισμό. Όπως οι κ.κ. Νίκος Πατραμάνης-Γρηγόρης Φασουλάκης από τον Δήμο αλλά και οι κ.κ. Συριγωνάκης-Φασουλάκης».

Να επανέλθουμε στο αγωνιστικό, ενόψει Ιανουαρίου, τι μεταγραφές να περιμένουμε;

«Οι μεταγραφές που θα γίνουν, θα είναι στοχευμένες. Έχω δώσει το «ΟΚ» στον προπονητή να ασχοληθεί ενεργά έτσι ώστε αρχές Ιανουαρίου, να έχουμε κάτι χειροπιαστό στα χέρια μας, με 1 ή 2 προσθήκες, σημαντικές που θα μας βοηθήσουν για τη συνέχεια. Περιμένω τις εισηγήσεις του προπονητή».

Τελικός Κυπέλλου ΕΠΣΗ στον Κρουσώνα, ήταν κάτι που το θέλατε αρκετά και απ' ότι φαίνεται θα συμβεί φέτος.

«Είναι ιδιαίτερη χρονιά, μετά από δύο συνεχόμενες αναβολές το 2020 και το 2021, λόγω της πανδημίας, καταφέραμε και πήραμε τον τελικό του κυπέλλου στο γήπεδο του Κρουσώνα. Τελικά, μάλλον πως ο τελικός περίμενε τον νέο χλοοτάπητα για να γίνει. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας, στις τέσσερις φιναλίστ ομάδες που θα αγωνιστούν στη τελική φάση, με τη συμβολή τη δική μας και της Ένωσης , να γίνει ένα Final Four που θα μείνει στην ιστορία».

Πηγή: grandsport.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ