Οικουμενικό Πατριαρχείο: Χριστούγεννα στο Φανάρι χωρίς τον Βαρθολομαίο που αναρρώνει

Petite Perle 300×250

Στη Θεία Λειτουργία των Χριστουγέννων στο Φανάρι προεξήρχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ

Χωρίς την παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό και αναρρώνει, εορτάστηκαν στην έδρα του Οικουμενικού Πατριαρχείου στο Φανάρι τα Χριστούγεννα.

Στη Θεία Λειτουργία που τελέστηκε με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου, προεξήρχε ο Πατριαρχικός Επίτροπος Μητροπολίτης Γέρων Χαλκηδόνος κ. Εμμανουήλ και συλλειτούργησαν οι Μητροπολίτες Φιλαδελφείας κ. Μελίτων, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίος, Μύρων κ. Χρυσόστομος και Προύσης κ. Ιωακείμ.

Στη Θεία Λειτουργία παρέστησαν, μεταξύ άλλων η πρόξενος της Ελλάδας, Δανάη Βασιλάκη, ο γενικός πρόξενος της Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη, Ρόμαν Νεντίλσκι, με τη σύζυγό και συνεργάτες του, οφφικιάλιοι του Οικουμενικού Θρόνου και πλήθος πιστών από την Πόλη και το εξωτερικό.

Επίσης, το παρών έδωσε στη Θεία Λειτουργία και στη δεξίωση που ακολούθησε παρέστη ο Ριζά Άκπολατ, δήμαρχος του Διπλοκιονίου (Μπεσίκτας).

«Περαστικά» από τον Μητσοτάκη μέσω Τσιόδρα

Tο ενδιαφέρον και τις ευχές του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, και του υπουργού Υγείας, Θάνου Πλεύρη, για ταχεία ανάρρωση, αλλά και για την εορτή των Χριστουγέννων, διεβίβασε στον Οικουμενικό Πατριάρχη, ο Άρχων Οφφικιάλιος της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας και καθηγητής Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας, Σωτήρης Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν χθες βράδυ, 24 Δεκεμβρίου.

Ο κ.κ. Βαρθολομαίος εξέφρασε τις ευχαριστίες του και ζήτησε με τη σειρά του από τον κ. Τσιόδρα να μεταφέρει διά του πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό τις πατρικές του ευχές και ευλογία για το Άγιο Δωδεκαήμερο.

Πηγή: cnn

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ