Ντουντουνάκη: Οι προπονήσεις στο κρύο και η Ελλάδα του… Survivor

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στον ερασιτεχνικό αθλητισμό, αλλά και την πορεία της στην κολύμβηση μίλησε η Αννα Ντουντουνάκη.

Σε συνέντευξή της στην ιστοσελίδα της ΕΡΤ (ertnews) έκανε επίθεση στην Πολιτεία λέγοντας πως την ενδιαφέρουν μόνο τα αθλήματα στα οποία το χρήμα… ρέει, ενώ μεταξύ άλλων ανέφερε πως σε υποδομές η χώρα είναι σε τραγική κατάσταση, όσον αφορά τα κολυμβητήρια.

«Δεν έχω επικοινωνία με τους πολιτικούς. Μία φορά στα 5 χρόνια. Μόνο στις επιτυχίες. Δεν έχουμε την προσοχή από την Πολιτεία. Δεν τους ενδιαφέρουμε. Και το θέμα, δεν είναι να «κοιτάνε» μόνο εμάς. Τους πρωταθλητές. Θα έπρεπε η προσοχή τους να είναι στραμμένη στις νεότερες γενιές για να τους βοηθήσουν να φτάσουν σε ένα επίπεδο. Σαν αυτό που βρισκόμαστε σήμερα εμείς. Η πολιτεία στρέφει την προσοχή της μόνο εκεί που πηγαίνουν τα χρήματα. Στην κολύμβηση δεν έρχονται. Πηγαίνουν σε άλλα αθλήματα. Γι’ αυτό δεν έχουμε και την δέουσα προσοχή» ανέφερε χαρακτηριστικά η Ντουντουνάκη, σημειώνοντας πως «και τα ΜΜΕ έχουν μεγάλο μερίδιο ευθύνης. Τα δικά μας αθλήματα, τα θυμόμαστε μόνο όταν έχουν επιτυχία. Αυτό δεν είναι ωραίο».

Η πρωταθλήτρια της κολύμβησης, είπε πως στα Χανιά αναγκάζονταν να κάνουν προπονήσεις μέσα στο κρύο καθώς δεν υπήρχαν χρήματα για να μπει πετρέλαιο στο κολυμβητήριο.

«Οι υποδομές εκεί, δεν έχουν καμία σχέση με την Ελλάδα. Είναι η μέρα με τη νύχτα. Στα Χανιά, όσο ήμουν στο σχολείο τρία χρόνια, δεν λειτουργούσε η μεγάλη πισίνα και κολυμπούσα στην μικρή. Ήμασταν 20 άτομα σε κάθε διαδρομή. Προσευχόμουν την επόμενη μέρα να λειτουργεί η πισίνα και να έχουν λεφτά να βάλουν πετρέλαιο. Το καλοκαίρι ήμουν σε αγώνα στην Ιταλία. Δεν μπορώ να σου περιγράψω πως συμπεριφέρονταν στην κορυφαία Ιταλίδα κολυμβήτρια. Έξω από το κολυμβητήριο είχαν πανό κτλ. Στην Ελλάδα βλέπεις κάτι τέτοιο; Όχι! Μόνο στους ποδοσφαιριστές και στο… «survivor» είπε χαρακτηριστικά.

Ακόμη, η κρητικοπούλα αθλήτρια του Παναθηναϊκού τόνισε πως μετά την φετινή της εξαιρετική πορεία, νοιώθει λίγη πίεση από τις προσδοκίες που υπάρχουν, αλλά προσπαθεί να μείνει συγκεντρωμένη στην δουλειά της.

Οσο για το μέλλον της μετά τον πρωταθλητισμό, σημείωσε πως ιδανικά θα ήθελε να ασχοληθεί με την Νομική, την οποία έχει σπουδάσει.

«Δεν έχω σκεφτεί να είμαι προπονήτρια. Αν σταματήσω, λογικά θα φύγω από τον αθλητισμό. Έχω σκεφτεί πολλά. Είμαι μπερδεμένη ακόμα. Έχω σπουδάσει, ακόμα ασχολούμαι με την νομική και προσπαθώ να εμπλουτίσω τις γνώσεις μου. Ιδανικά θέλω να ασχοληθώ με την νομική. Βέβαια, αν μπορώ να συνδυάσω και το κολύμπι και την νομική για να βοηθήσω με τις γνώσεις μου τα νέα παιδιά. Αλλά ακόμα δεν ξέρω τίποτα. Δεν έχω αποφασίσει» είπε η Αννα Ντουντουνάκη.

Πηγή: capitano

Related Articles