Στο τραπέζι το νέο πακέτο μέτρων -Συνεδριάζει η επιτροπή των ειδικών

Petite Perle 300×250

Κορωνοϊός: Ανησυχία επικρατεί στην επιστημονική κοινότητα από την υψηλή μεταδοτικότητα του στελέχους Όμικρον του κορωνοϊού. Εκτιμάται ότι θα κυριαρχήσει και στην Ελλάδα τις προσεχείς εβδομάδες.

Επιστήμονες και κυβέρνηση προβληματίζονται για το ενδεχόμενο μεγάλης επιβάρυνσης του συστήματος υγείας, μετά την εκτίναξη των κρουσμάτων στην Αττική και την ανίχνευση της μετάλλαξης στα λύματα της Θεσσαλονίκης, και εξετάζουν το πλέγμα των νέων περιοριστικών μέτρων που αναμένεται να ισχύσουν από τις 3 Ιανουαρίου ή και νωρίτερα.

Τη Δευτέρα βάσει όλων των παραπάνω αναμένεται να επανεξετάσει τα μέτρα η επιτροπή των ειδικών που θα συνεδριάσει για να λάβει αποφάσεις.

Η Επιτροπή των Εμπειρογνωμόνων θα εξετάσει τους σκληρούς δείκτες της πανδημίας στη σύσκεψη που θα πραγματοποιηθεί. Δηλαδή την εξέλιξη των νέων κρουσμάτων και τις νοσηλείες, καθώς και την πίεση που δέχονται τα νοσοκομεία.

Στη συνέχεια οι ειδικοί θα εισηγηθούν ποια νέα μέτρα χρειάζεται να ληφθούν.

Στο ερώτημα εάν τα νέα μέτρα θα ληφθούν άμεσα, δηλαδή πριν από την Πρωτοχρονιά -και όχι μετά τις 3 Ιανουαρίου όπως αρχικά ανακοίνωσε η κυβέρνηση- εξαρτάται από τα στοιχεία που θα προκύψουν για τον κορωνοϊο. Ωστόσο το ενδεχόμενο να έρθουν νωρίτερα τα μέτρα είναι υπαρκτό.

Οι ειδικοί αναμένεται να εστιάσουν:

Α)Στα κέντρα διασκέδασης με μείωση του ωραρίου λειτουργίας έως τα μεσάνυχτα.

Β)Θα εξετάσουν τη λειτουργία των κέντρων διασκέδασης μόνο για καθήμενους, είτε τον περιορισμό στην πληρότητα τους, παρά το γεγονός ότι λειτουργούν μόνο για εμβολιασμένους.

Σύμφωνα τα γήπεδα εξετάζεται η πληρότητα μέχρι 30% ή καθολική απαγόρευση φιλάθλων.

Ήπιες παρεμβάσεις και νέα μέτρα στη διασκέδαση προανήγγειλε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης σημειώνοντας πως τα μέτρα -που δεν έχουν αποφασιστεί ακόμα- θα έχουν χρονικό ορίζοντα 15 ημερών.

Παραμένει ανοιχτό το ενδεχόμενο νέων μέτρων ακόμα και πριν από τις 3 Ιανουαρίου, που έχει ήδη προαναγγελθεί.

Την εκτίμηση ότι δεν υπάρχουν σκέψεις για ενδιάμεσα μέτρα μέχρι τις 3 Ιανουαρίου ημέρα που έχει δοθεί ως σημείο έναρξης της δεύτερης φάσης του σχεδίου ανάσχεσης του κορονοϊού έδωσε ο καθηγητής Επιδημιολογίας Γκίκας Μαγιορκίνης μέσω της ΕΡΤ και της εκπομπής Νέα Ματιά.

Πηγή: aftodioikisi

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ