Fake news η φωτογραφία του Πολάκη με Μητσοτάκη και Ρουβά

Petite Perle 300×250

Τα ελληνικά hoaxes «αδειάζουν» τον Παύλο Πολάκη για την ανάρτησή του

Ψεύτικη είναι η φωτογραφία που ανάρτησε ο Παύλος Πολάκης στα social media και δείχνει τον Σάκη Ρουβά ως υποστηρικτή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.

Fake news αποδείχθηκε η φωτογραφία που ανάρτησε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης ο Παύλος Πολάκης, όπου απεικονίζεται ο τραγουδιστής Σάκης Ρουβάς να βρίσκεται ως υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη στην εκλογική του νίκη το 1984 για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας.

O Σάκης Ρουβάς υποστηρικτής του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη: Τι ισχύει για τη φωτογραφία

Η αληθινή φωτογραφία έχει ληφθεί την 1η Σεπτεμβρίου 1984. Απεικονίζει τις στιγμές μετά την εκλογή του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ως προέδρου της Νέας Δημοκρατίας. Ύστερα από μυστική ψηφοφορία στην Αίθουσα Γερουσίας, ο Κ. Μητσοτάκης έλαβε 70 ψήφους, και ο Κ. Στεφανόπουλος 41 ψήφους.

Ο Σάκης Ρουβάς γεννήθηκε το 1972 και το 1984, ήταν 12 ετών, γεγονός που σημαίνει πως είναι αδύνατο να εικονίζεται σε φωτογραφία εκείνης της εποχής με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

Η υποτιθέμενη φωτογραφία του Σάκη Ρουβά το 1984, έχει αποκοπεί από την παρακάτω εικόνα, όπου ποζάρει με τον Πασχάλη Τερζή, και δημοσιεύτηκε στο Instagram το 2014:

Σύμφωνα με τη μηχανή αντίστροφης αναζήτησης εικόνας TinEye, η πλαστή φωτογραφία, φαίνεται να εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 2017 στο Twitter, ενώ έκτοτε αναπαράγεται ανά διαστήματα.

Πηγή: athensvoice

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ