Ηράκλειο: Αυξημένη η κίνηση στα ΤΕΠ του ΠΑΓΝΗ από ασθενείς με κορωνοϊό τα Χριστούγεννα

Petite Perle 300×250

Διευκρινίσεις για τα μονοκλωνικά αντισώματα και την διεύρυνση των κριτηρίων έδωσε μιλώντας στο Creta24, o διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου Γιώργος Χαλκιαδάκης.

Όπως σημείωσε ο κ. Χαλκιαδάκης, πρόσφατα ενημερώθηκε από το υπουργείο Υγείας και τον Γενικό Γραμματέα, ότι αυξήθηκαν τα κέντρα που είναι εξιδεικευμένα για την χορήγηση των μονοκλωνικών αντισωμάτων από τα 10 στα 25 και επίσης διευρύνθηκαν τα κριτήρια για τους ασθενείς που μπορούν να τα λάβουν. «Ακόμη και σήμερα αν υπάρχει κάποιος νοσηλευόμενος που ανήκει στην κατηγορία που το υπουργείο έχει καθορίσει, θα μπορεί να πάρει τα μονοκλωνικά αντισώματα. Σε εμάς έχουν ήδη γίνει 3 χορηγήσεις αντισωμάτων και από ότι έμαθα τα Χριστούγεννα έγιναν 2 στα Χανιά».

Ο κ. Χαλκιαδάκης απηύθυνε έκκληση στους γιατρούς, όταν υπάρχουν ασθενείς, οι οποίοι ανήκουν στις κατηγορίες που προβλέπονται, να κάνουν οι ίδιοι την αίτηση στο υπουργείο Υγείας, στην ειδική πλατφόρμα που υπάρχει και έπειτα αν υπάρξει έγκριση από την Επιτροπή να απευθύνονται στα νοσοκομεία που έχουν εγκριθεί. 

Παράλληλα, ο διοικητής του ΠΑΓΝΗ αναφέρθηκε στις νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό λέγοντας πως σήμερα νοσηλεύονται 37 ασθενείς, 23 στην κλινική COVID και 14 σε ΜΕΘ διασωληνωμένοι ενώ πρόσθεσε πως αν χρειαστεί να επεκταθεί η ΜΕΘ, υπάρχει το επιχειρησιακό σχέδιο που προβλέπει την ανάπτυξη ακόμη 6 κλινών ΜΕΘ και αυτό είναι μέσα στο πρόγραμμα. «Προς το παρόν τα πράγματα κυλούν ήσυχα. Ευελπιστώ να μην χρειαστεί να γίνει κάτι παραπάνω, αλλά αν χρειαστεί είμαστε έτοιμοι».

Συμπλήρωσε δε, πως δεν νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή παιδιά ωστόσο οι περισσότεροι νοσηλευόμενοι ασθενείς, εκτός από έναν, είναι ανεμβολίαστοι. «Οι ηλικίες είναι πολύ νέες, υπάρχει ασθενής που είναι 50 ετών αλλά οι περισσότεροι είναι ηλικιωμένοι. Στην κλινική έχουμε ασθενείς εμβολιασμένους αλλά ευτυχώς είναι λίγοι και η νόσος είναι πολύ ελαφρότερη από τους ανεμβολίαστους».

Κλείνοντας, ο κ. Χαλκιαδάκης τόνισε πως τις ημέρες των εορτών η κίνηση στα ΤΕΠ ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, με θετικούς στον κορωνοϊό ασθενείς να προσέρχονται στο νοσοκομείο. Ωστόσο, έγιναν μόλις 2 εισαγωγές στο ΠΑΓΝΗ καθώς οι περισσότεροι δεν χρειάστηκαν νοσηλεία και τέθηκαν σε κατ'οίκον περιορισμό.

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ