Ηράκλειο: Επιδόματα και δώρα Χριστουγέννων «ζέσταναν» την αγορά

Petite Perle 300×250

Καθοριστικοί για τον τζίρο των επιχειρήσεων του Ηρακλείου είναι οι τελευταίοι δύο μήνες του έτους.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 και στον Σωτήρη Μεταξά, ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ηρακλείου Μανώλης Κουμαντάκης, σημείωσε πως οι δύο παράγοντες που ήταν αρνητικοί για τις αγορές, ήταν η ρευστότητα που από το καλοκαίρι ξεκίνησε μια διαδικασία ρευστότητας στην κοινωνία και από την άλλη είναι τα περιοριστικά μέτρα που προσδιορίζουν αρνητικά την κινητικότητα των αγορών. «Ειδικά με τις ΚΥΑ, τον τελευταίο 1,5 μήνα, οι αγορές πιέστηκαν αρνητικά».

Ο κ. Κουμαντάκης, σημείωσε πως τις τελευταίες ημέρες οι καταναλωτές σπεύδουν να καλύψουν τις ανάγκες τους, «ζεσταίνοντας» λίγο την αγορά. «Αυτές οι ημέρες έχουν τέτοια χαρακτηριστικά, καλύπτουν ανάγκες κυρίως των παιδιών όπως είναι η ένδυση και άλλα αγαθά. Έτσι, ελπίζαμε ότι θα είχαμε μια κινητικότητα τις τελευταίες εβδομάδες. Δυστυχώς, και ο καιρός έπαιξε ρόλο, ειδικά τις τελευταίες 2 Κυριακές που ήταν ανοιχτές οι επιχειρήσεις της Κρήτης. Δεν μας βοήθησε ο καιρός».

Σύμφωνα με τον κ. Κουμαντάκη, τις ημέρες πριν τα Χριστούγεννα ο καιρός ήταν καλός και σε συνδυασμό με τα επιδόματα και τα δώρα Χριστουγέννων που είδαν στους λογαριασμούς τους οι καταναλωτές, η κινητικότητα ήταν ικανοποιητική. «Ευελπιστούμε ότι και αυτή την εβδομάδα θα υπάρξει μια κινητικότητα και στο τέλος θα έχουμε καλή εξέλιξη».

Κλείνοντας, ο κ. Κουμαντάκης σημείωσε πως τα τελευταία χρόνια που καταγράφονται τα στατιστικά στοιχεία, σε όλο το λιανικό εμπόριο, οι δύο τελευταίοι μήνες αγγίζουν περίπου το 30% του τζίρου των επιχειρήσεων. «Είναι σημαντικό ποσοστό που έχει σημαντικό ρόλο στην οικονομική οργάνωση των επιχειρήσεων. Είναι καθοριστικό το χρονικό αυτό διάστημα».

Πηγή: creta24

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ