Εβδομάδα υποχρεώσεων: Ποιες πρέπει να πληρωθούν και ποιες οδεύουν προς παράταση

Petite Perle 300×250

Εβδομάδα φορολογικών υποχρεώσεων είναι η τρέχουσα και το ενδιαφέρον στρέφεται στο αν θα δοθεί παράταση στα τέλη κυκλοφορίας.

Κατά τη διάρκεια αυτής της εβδομάδας και έως τις 31 Ιανουαρίου οι φορολογούμενοι που έλαβαν χρεωστικό εκκαθαριστικό σημείωμα καλούνται να πληρώσουν την έκτη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά και την τέταρτη δόση του ΕΝΦΙΑ για το έτος 2021.

Έως το τέλος της εβδομάδας πρέπει να γίνει η υποβολή στις εφορίες δηλώσεων αγοραπωλησίας, γονικής παροχής, δωρεάς ακινήτων για την υπογραφή συμβολαίων έως τις 31 Ιανουαρίου 2022 με τις παλαιές αντικειμενικές αξίες. Επίσης, η υποβολή δηλώσεων φόρου γονικής παροχής ή δωρεάς για την κάλυψη τεκμηρίων.

Όσον αφορά στα σενάρια για τις παρατάσεις, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι υπάρχουν σκέψεις για παράταση της πληρωμής τελών κυκλοφορίας για 15-30 ημέρες, ώστε οι πολίτες να εξασφαλίσουν και ολόκληρο τον Ιανουάριο.

Σκέψεις για παράταση υπάρχουν και για τις τροποποιητικές δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος από μισθωτούς ή συνταξιούχους με αναδρομικά μισθών ή συντάξεων προηγουμένων ετών, αναδρομικά επιδομάτων ανεργίας, αμοιβών ιατρών του ΕΣΥ από απογευματινά ιατρεία νοσοκομείων του ΕΣΥ, κ.λ.π. εφόσον οι βεβαιώσεις αποδοχών ή συντάξεων εκδόθηκαν εντός του 2021.

Πηγή: ertnews

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ