Μια ανάσα από τις 30.000 τα σημερινά κρούσματα!

Petite Perle 300×250

O ΕΟΔΥ εκτιμά ότι μέχρι τις 12:30 το μεσημέρι τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 27.000!

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων κοροναϊού αναμένεται να αγγίξει τις 30.000.

Σύμφωνα με πληροφορίες του in.gr, o ΕΟΔΥ εκτιμά ότι μέχρι αυτή την ώρα (12:30 το μεσημέρι) τα κρούσματα έχουν ανέλθει στις 27.000 και αναμένεται να φτάσουν κοντά στις 30.000.

Δυσοίωνες προβλέψεις

Αριθμός που καταγράφεται νωρίτερα από ότι αναμενόταν, καθώς 30.000 κρούσματα περίμεναν οι ειδικοί να έχουμε από την Δευτέρα.

«Δεν θα ήταν έκπληξη από την Δευτέρα να δούμε υψηλούς πενταψήφιους αριθμούς, είπε το πρωί στο MEGA, o καθηγητής Πνευμονολογίας,  Νίκος Τζανάκης.

Η κορύφωση της πανδημίας αναμένεται στα τέλη Ιανουαρίου, ενώ ανησυχία προκαλεί και η άνοδος του δείκτη θετικότητας.

«Αν εφαρμόσουμε τα μέτρα και εφαρμόσουμε σωστά το ζήτημα που έχει να κάνει με την ατομική μας ευθύνη, τότε νομίζω ότι τα μέτρα μπορούν να είναι αποτελεσματικά», είπε.

«Είναι ηλίου φαεινότερο ότι θα είχαμε πολλά κρούσματα. Βεβαίως αιφνιδιαστήκαμε, είχαμε πει για 18.000 κρούσματα γύρω στα Φώτα, αλλά ήρθαν μία εβδομάδα νωρίτερα. Τότε αυτή η πρόβλεψη είχε αιφνιδιάσει, αλλά αποδείχτηκε συντηρητική. Μπορεί να έχουμε παρόμοιες τιμές και τις επόμενες ημέρες. Σε αυτή την πανδημία ένας μέρος των κρουσμάτων συνεχίζουν να είναι Δέλτα, τα υπόλοιπα είναι Όμικρον και θα δούμε τι διασωληνώσεις και νοσηλείες θα δώσουν».

Σύμφωνα με τον κ. Τζανάκη, από τα χθεσινά 21.657 κρούσματα τουλάχιστον τα 5.000 με 6.000 σχετίζονται με τη μετάλλαξη Δέλτα και πλέον με την επικράτηση της Όμικρον όλα μοιάζουν σαν να έχουμε παράλληλα δύο πανδημίες.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ