Σεισμός: Πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους οι άνθρωποι – Αναστάτωση στην Άρβη (pics)

Petite Perle 300×250

Ευτυχώς δεν προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές – Εμφανείς οι καταστροφές του σεισμού της 27ης Σεπτεμβρίου

Έντονη αναστάτωση προκλήθηκε σήμερα στην Άρβη εξαιτίας του μεγάλου σεισμού που καταγράφηκε λίγα λεπτά μετά τις 7 το πρωί με ένταση 5,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

arbh-seismos5

Οι κάτοικοι πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους ενώ όπως αναφέρουν μαρτυρίες στο cretapost «ο σεισμός είχε μεγάλη διάρκεια και φοβηθήκαμε ότι θα πέσουν τα σπίτια».

arbh-seismos4
arbh-seismos3
arbh-seismos2

Άλλοι ανέφεραν πως «νιώθαμε ότι ήμασταν πάνω σε ένα πλοίο και είχε δέκα μποφόρ και αμέσως βγήκαμε στο δρόμο».

Ευτυχώς ο σεισμός δεν προκάλεσε καμία απολύτως καταστροφή αν και η ανησυχία ήταν έκδηλη εξαιτίας των ζημιών που είχαν προκληθεί από τον μεγάλο σεισμό της 27ης Σεπτεμβρίου στο Αρκαλοχώρι.

arbh-seismos6
arbh-seismos1
arbh-seismos

Άκης Τσελέντης: «Καμία σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου»

Στο Ηράκλειο βρισκόταν ο γνωστός σεισμολόγος, Άκης Τσελέντης, την ώρα του μεγάλου σεισμού έντασης 5,7 Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί ανοιχτά της Άρβης.

«Ο σεισμός αυτός έγινε στη θάλασσα και η τελική τιμή του είναι στα 5,7 Ρίχτερ με εστιακό βάθος 60, τελικά, χιλιόμετρα», τόνισε μιλώντας στο cretapost o ο κ. Τσελέντης ο οποίος ανέφερε ότι ένιωσε τον μεγάλο σεισμό.

«Κατάλαβα τον σεισμό και αρχικά το μυαλό μου πήγε αλλού, στο ρήγμα του Αρκαλοχωρίου. Ο σεισμός όμως, ευτυχώς, ήταν στη θάλασσα και είχε μεγάλο εστιακό βάθος. Γι' αυτό θεωρώ ότι θα υπάρξουν ελάχιστοι μετασεισμοί και δεν ανησυχώ», επεσήμανε σχετικά ο κ. Τσελέντης.

Παράλληλα, ο γνωστός σεισμολόγος επεσήμανε πως ο συγκεκριμένος σεισμός «δεν έχει καμία απολύτως σχέση με το ρήγμα του Αρκαλοχωρίου» ενώ η περιοχή αυτή «έδινε κάποιους μικρούς σεισμούς».

Τέλος ο κ. Τσελέντης υπογράμμισε πως «η ευρύτερη περιοχή έχει μία έξαρση αλλά ευτυχώς σημειώνονται μεσαίου μεγέθους σεισμοί στη θάλασσα» ενώ τόνισε κατηγορηματικά ότι «δεν βλέπω να ενεργοποιούνται άλλα ρήγματα εξαιτίας αυτού το σεισμού».

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ