Τα 5 εγκλήματα που συγκλόνισαν την Κρήτη το 2021

Petite Perle 300×250

Ανάμεσά τους 3 γυναικοκτονίες

Πέντε είναι τα εγκλήματα που καταγράφηκαν καθ' όλη τη διάρκεια του 2021 στην Κρήτη που συγκλόνισαν τόσο την τοπική κοινωνία όσο και ολόκληρο το πανελλήνιο.

Μάλιστα, ανάμεσά τους είναι και οι τρεις γυναικοκτονίες γεγονός που προκάλεσε έντονο προβληματισμό ενώ ξεκίνησε η σοβαρή συζήτηση για την ενδοοικογενειακή βία από όλους τους αρμόδιους φορείς.

Αναλυτικά και τα 5 εγκλήματα που καταγράφηκαν σε επίπεδο Κρήτης, μεταξύ αυτών το έγκλημα στα Μεσκλά αλλά και την δολοφονία της 37χρονης Σταυρούλας στο Ρέθυμνο με τον δράστη να αυτοκτονεί.

17 Ιανουαρίου: Έγκλημα στα Μέσκλα – Σκότωσε τη σύντροφό του

Ένας 48χρονος Νορβηγός σκοτώνει με 14 μαχαιριές την 54χρονο σύντροφό του στα Μεσκλά Χανίων και στη συνέχεια ενημερώνει τα παιδιά της για την πράξη του. Στη συνέχεια παίρνει το αυτοκίνητό του και πηγαίνει στην περιοχή των Λινοπεραμάτων στο Ηράκλειο όπου προσπαθεί να αυτοκτονήσει βάζοντας ένα λάστιχο από την εξάτμιση στην καμπίνα του αυτοκινήτου.

Οι αστυνομικοί που τον αναζητούσαν τον εντόπισαν λίγο πριν χάσει τις αισθήσεις του και τον συνέλαβαν. Ο ίδιος λίγες η ημέρες μετά προφυλακίζεται.

meskla

26 Ιουνίου: Έγκλημα στις φυλακές Αγιάς – Ο δολοφόνος του Σεργιανόπουλου σκοτώνει κρατούμενο

Έγκλημα σημειώθηκε στις φυλακές Αγιάς στα Χανιά όταν ο 43χρονος Γεωργιανός δολοφόνος του Νίκου Σεργιανόπουλου τραυμάτισε, με χρήση αυτοσχέδιου μαχαιριού, έναν 49χρονο συγκρατούμενό του.

Ο 49χρονος κατέληξε λίγες ώρες αργότερα στο νοσοκομείο Χανίων υποκύπτοντας στα τραύματά του.

dolofonos-sergianopoyloy

Ο 43χρονος δολοφόνος του Σεργιανόπουλου ισχυρίστηκε στις ανακριτικές και εισαγγελικές αρχές πως όλα όσα έγιναν ήταν εν βρασμώ καθώς ο 49χρονος ήταν εκείνος που κρατούσε το αυτοσχέδιο μαχαίρι και του επιτέθηκε πρώτος.

Ο ίδιος, ο οποίος σε δύο χρόνια αναμενόταν να αποφυλακιστεί για τη δολοφονία Σεργιανόπολου, μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος για τη νέα ανθρωποκτονία.

8 Αυγούστου: 49χρονος δολοφονεί την 47χρονη Σταυρούλα στο Ρέθυμνο και αυτοκτονεί

Το απόγευμα της Κυριακή 8 Αυγούστου ο 49χρονος επισκέπτεται την επιχείρηση της 47χρονης Σταυρούλας στο Πάνορμο του Ρεθύμνου και με κυνηγετική καραμπίνα την πυροβόλησε στην πλάτη με αποτέλεσμα να την τραυματίσει θανάσιμα. Μάλιστα από τα σκάγια τραυματίστηκε στο χέρι και ένας τουρίστας. Ο 49χρονος μετά την πράξη του πηγαίνει με το αυτοκίνητό του σ' ένα απόμερο μέρος και αυτοπυροβολείται. Οι αστυνομικοί τον εντοπίζουν και τον μεταφέρουν στο νοσοκομείο. Λίγες ημέρες αργότερα ο 49χρονος υποκύπτει στα τραύματά του.

stayroyla-panormo

Αξίζει να σημειωθεί ότι το απόγευμα της 5ης Δεκεμβρίου συναντήθηκαν τυχαία ο γιος της 47χρονης με τον γιο του 49χρονου δράστη στην περιοχή του Πανόρμου. Το αποτέλεσμα ήταν να διαπληκτιστούν και να πιαστούν στα χέρια. Μάλιστα, ο γιος της άτυχης γυναίκας με ένα ξύλο προκάλεσε φθορές στη μηχανή του νεαρού ενώ στη συνέχεια πήγε στο σπίτι του και πυροβόλησε για εκφοβισμό.

23 Αυγούστου: Εκτέλεσαν 39χρονο κτηνοτρόφο μπροστά στην ανήλικη κόρη του

Πέντε σφαίρες δέχθηκε ο 39χρονος Νίκος Μ. στην αυλή του σπιτιού του στο Πετροκεφάλι Μεσαράς μπροστά στα έντρομα μάτια της ανήλικης κόρης του. Δράστης ήταν ένας 27χρονος Ρουμάνος, που ήταν στη δούλεψη του 39χρονου, ο οποίος αφού προμηθεύτηκε μία καραμπίνα από έναν ομοεθνή του κρύφτηκε στα δέντρα και εκτέλεσε τον κτηνοτρόφο ενώ στη συνέχεια έφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση. Οι αστυνομικοί μετά από λίγες ώρες εντόπισαν και συνέλαβαν τον 27χρονο με τον ίδιο να καταθέτει πως ήταν θύμα κακοποίησης από τον κτηνοτρόφο ενώ του όφειλε και χρήματα.

egklhma-mesara2
egklhma-mesara1
egklhma-mesara

Ο 27χρονος μετά την απολογία του κρίθηκε προφυλακιστέος ενώ έξω από τα δικαστήρια βρίσκονταν η χήρα του κτηνοτρόφου και η μητέρα του οι οποίες στη θέα του δολοφόνου άρχισαν να φωνάζουν «να σαπίσεις στη φυλακή».

30 Οκτωβρίου: Μαχαίρωσε μέχρι θανάτου την 48χρονη πρώην σύζυγό του

Στις 30 Οκτωβρίου του 2021 ένας 54χρονος μαχαιρώνει μέχρι θανάτου την 48χρονη, Νεκταρία η οποία είναι πρώην σύζυγός του. Ο ίδιος φαίνεται ότι της έστησε… καρτέρι όταν εκείνη πήγε για δοκιμαστικό σε μία νέα δουλειά σε ξενοδοχείο που βρίσκεται στην Περιστερά Ιεράπετρας και εντός του πάρκινγκ αφού την εμβόλισε με το μηχανάκι του, την κυνήγησε και την σκότωσε μαχαιρώνοντάς την 18 συνολικά φορές.

egklhma-ierapetra1

Στη συνέχεια πήγε σε έναν γκρεμό, που βρίσκεται δίπλα από το ξενοδοχείο, και απειλούσε να αυτοκτονήσει ενώ αυτοτραυματίστηκε με το μαχαίρι που κρατούσε προκαλώντας δύο επιπόλαια τραύματα στο αριστερό του στήθος.

egklhma-ierapetra

Μετά από 7 ώρες διαπραγματεύσεων με την ΕΛ.ΑΣ. και τον γιο του τελικά ο 54χρονος πείστηκε να μην αυτοκτονήσει και παραδόθηκε στις αρχές ενώ λίγες ημέρες μετά προφυλακίστηκε.

Τα παρ' ολίγον εγκλήματα

Καθ' όλη τη διάρκεια του έτους στην Κρήτη καταγράφηκαν και δεκάδες απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Το cretapost σας παρουσιάζει τις πιο σημαντικές, μεταξύ αυτών οι οπαδικές διαφορές ανάμεσα σε δύο παρέες με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός 19χρονου αλλά και ο πυροβολισμός εναντίον ενός 37χρονου που έτρωγε σε ταβέρνα με την οικογένειά του.

11 Μαρτίου: Αιματηρή συμπλοκή σημειώθηκε στα Χανιά ανάμεσα σε δύο παρέες που είχαν οπαδικές διαφορές με αποτέλεσμα ένας 19χρονος να τραυματιστεί σοβαρά με μαχαίρι. Βασικός κατηγορούμενος ήταν ένας 24χρονος ο οποίος και έβγαλε το μαχαίρι κατά τη διάρκεια του καυγά καθώς όπως ισχυρίστηκε στις αρχές δεχόταν ταυτόχρονα χτυπήματα από τέσσερα άτομα. Ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να τον προφυλακίσουν ενώ ο 19χρονος έδινε μάχη για να κρατηθεί στη ζωή στο νοσοκομείο Χανίων.

14 Μαρτίου: Ένας 32χρονος μαζί με δύο αδέρφια (27 και 29 χρόνων) μπαίνουν σε μία ταβέρνα στις Γούβες και βλέπουν πως ο 37χρονος κτηνοτρόφος με τον οποίον είχαν διαφορές έτρωγε με την οικογένειά του (την σύζυγό του και τα δύο ανήλικα παιδιά του). Ξεκινά ένας καυγάς με τον 29χρονο να βγάζει ένα όπλο και να πυροβολεί εναντίον της οικογένειας και στη συνέχεια η παρέα φεύγει. Τα σκάγια βρήκαν το 37χρονο που τραυματίστηκε σοβαρά καθώς και τη σύζυγό του που έφερε ελαφρότερα τραύματα.

Το επόμενο πρωί εντοπίζεται ο 27χρονος που είχε κι αυτός τραυματιστεί ελαφρά ενώ λίγη ώρα αργότερα συλλαμβάνεται και ο 32χρονος. Ο 29χρονος παραδίδεται στις αρχές κρατώντας μαζί του το όπλο.

Μετά την απολογία τους ο 29χρονος και ο 32χρονος κρίνονται προφυλακιστέοι.

10 Ιουλίου: Ένας 62χρονος επιτίθεται με τσεκούρι σε έναν 30χρονο έξω από σούπερ μάρκετ στην περιοχή της Αμμουδάρας Ηρακλείου. Ο 30χρονος μεταφέρεται στο νοσοκομείο και ο 62χρονος συλλαμβάνεται από τις αρχές. Στην κατάθεσή του αναφέρει ότι ο 30χρονος τον είχε κλέψει γι' αυτό και αντέδρασε έτσι. Ανακριτής και εισαγγελέας έκριναν την προφυλάκισή του.

Πηγή: cretapost

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ