Λουκέτο και πρόστιμα για τζόγο και πιστοποιητικά στο Ηράκλειο

Petite Perle 300×250

Πακέτο" παραβάσεων διαπίστωσε η ΕΛ.ΑΣ. κατά η διάρκεια ελέγχου σε καφέ μπαρ στη Λ.Κνωσού στο Ηράκλειο, χθες, με αποτέλεσμα να μοιράσει πρόστιμα τόσο σε πελάτες όσο και στην επιχείρηση. 

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη διάρκεια των χθεσινών ελέγχων, που σε επίπεδο Κρήτης έφτασαν τις 2.702, οι αστυνομικοί διαπίστωσαν ότι στο καφέ μπαρ στο Ηράκλειο είχε επιτραπεί η είσοδος σε πελάτες που δεν κατείχαν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή βεβαίωση νόσησης, ενώ οι πελάτες είχαν καθίσει σε "πράσινο τραπέζι", καπνίζοντας κιόλας.

Η τριπλή παράβαση είχε ως αποτέλεσμα τη σύλληψη του ιδιοκτήτη του μαγαζιού για τον τζόγο, πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ και αναστολή λειτουργίας της επιχείρησης για την παραβίαση των μέτρων υγειονομικού συναγερμού και πρόστιμο 500 ευρώ για την ανοχή στο κάπνισμα σε εσωτερικό χώρο.

Πρόστιμα επιβλήθηκαν σε 7 πελάτες για μη κατοχή πιστοποιητικών αλλά και πρόστιμα σε 6 εξ αυτών για παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου.

Στο Ηράκλειο, πρόστιμα για παραβίαση των υγειονομικών μέτρων επιβλήθηκαν ακόμη, για μη χρήση μάσκας, σε τρεις υπαλλήλους καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος και σε τέσσερις πεζούς σε εξωτερικό χώρο.

Στα Χανιά πρόστιμα για μη χρήση μάσκας επιβλήθηκαν σε επιβάτη λεωφορείου, σε οκτώ πεζούς σε εξωτερικό χώρο, σε υπάλληλο καφενείου και σε υπάλληλο καταστήματος αλιείας.

Στο Ρέθυμνο πρόστιμα για μάσκα επιβλήθηκαν σε τέσσερις πεζούς σε εξωτερικό χώρο και σε υπάλληλο εστιατορίου, ενώ στο Λασίθι πρόστιμο επιβλήθηκε σε τέσσερις πεζούς σε εξωτερικό χώρο και σε ένα επιβάτη ΙΧ.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ