Νίκος Καπραβέλος: "Αγωνιζόμασταν όλη νύχτα να σώσουμε τη 16χρονη"

Petite Perle 300×250

Τον αγώνα που δόθηκε ώστε να κρατηθεί στη ζωή η 16χρονη με κορωνοϊό στο νοσοκομείο Παπανικολάου περιέγραψε μέσω του ΣΚΑΪ, ο Νίκος Καπραβέλος, Διευθυντής στη Β'ΜΕΘ του νοσοκομείου, προειδοποιώντας ότι «έχει σημασία ότι κάθε σύμπτωμα πλέον θα πρέπει να το παίρνουμε σοβαρά υπόψιν, ακόμα κι αν το αντιγονικό τεστ βγει αρνητικό», όπως της 16χρονης. 

«Περάσαμε μια πολύ δύσκολη χρονιά στην εντατική και συνεχίζουμε να περνάμε. Πολλές βεβαιότητες διαψευστήκανε. Δεν περιμέναμε στο τέλος του 2021 να βρισκόμαστε σε αυτή την έκτακτη κατάσταση, μεγάλη η πίεση στο σύστημα υγείας… Οι εντατικές του νοσοκομείου μας είναι γεμάτες» τόνισε ο κ. Καπραβέλος, και συνέχισε: 

«Αγωνιζόμασταν όλη τη νύχτα να σώσουμε ένα παιδί 16 χρονών, ένα κοριτσάκι που μάς ήρθε με κορωνοϊό και διασωληνώθηκε σε πολύ άσχημη κατάσταση. Από το σπίτι ήρθε, δυστυχώς τρία τεστ αντιγονικά βγαίνανε αρνητικά, οι συνάδελφοι γιατροί δυστυχώς υποτίμησαν την κατάσταση».

Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί

«Θα πρέπει, εφόσον υπάρχουν συμπτώματα να ανησυχούμε και να προστρέχουμε τους γιατρούς» επισήμανε ο γιατρός. 

Το κορίτσι, τόνισε, ήταν στα πρόθυρα ανακοπής με τρομακτική μεγάλη υποξυγοναιμία. «Ο αγώνας ξεκίνησε από το τμήμα επειγόντων περιστατικών, δυσκολευτήκαμε όλη τη νύχτα να το φέρουμε σε μια ισορροπία, ευτυχώς αντέδρασε στις θετικές πιέσεις και στους αναπνευστήρες που χρησιμοποιήσαμε, ήδη είναι σε καλύτερη κατάσταση, όμως μας έκανε εντύπωση το γεγονός, φοβηθήκαμε ότι ήταν η Όμικρον, είναι η Δέλτα».

«Καθυστέρησαν να το φέρουν στο νοσοκομείο το κορίτσι γιατί με τα αντιγονικά τεστ νομίσανε ότι ήταν ένα κοινό κρυολόγημα. Οι υποξυγοναιμίες σε ένα παιδί 16 ετών δεν δείξανε μια εικόνα τόσο αρνητική, όταν βέβαια έφτασε στο 'παρά πέντε' ευτυχώς που προλάβαμε… Γι' αυτό θέλει πολλή προσοχή». 

«Είναι σε καλύτερη κατάσταση, αντέδρασε στη θεραπεία. Όταν ένα παιδί 16 χρονών κινδυνεύει, κινδυνεύει όλη η χώρα. Δυστυχώς δεν ήταν εμβολιασμένο το παιδί» διευκρίνισε ο κ. Καπραβέλος.  

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ