Αλλάζει η φορολοταρία: Μεγαλύτερα «δώρα» έως και 50.000 ευρώ

Petite Perle 300×250

Πρεμιέρα από αυτόν τον μήνα με σημαντικές αλλαγές στα έπαθλα και την διαδικασία – Σε ποιους αυξάνονται οι πιθανότητες να κερδίσουν – Τι αλλάζει στην διαδικασία

«Λίφτινγκ» στη φορολοταρία ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών για να γίνει, από αυτόν τον μηνα, πιο ελκυστική στους φορολογούμενους και να αποτελέσει ένα ακόμη όπλο για την αύξηση των ηλεκτρονικών συναλλαγών.

Η αλήθεια είναι ότι σήμερα, όποιος επιλέγει να πληρώνει με κάρτες η μέσω τραπεζών δεν το κάνει για να είναι ένας από τους 1.000 «τυχερούς» οι οποίοι κάθε μήνα κερδίζουν μέχρι και 100.000 ευρώ. Σήμερα σε κάθε φορολοταρία 1.000 τυχεροί κερδίζουν από 1.000 ευρώ.

Με τις αλλαγές που οριστικοποιεί ο υφυπουργός Οικονομικών Απόστολος Βεσυρόπουλος:

Τα βραβεία της λοταρίας κάθε μήνα θα κλιμακώνονται και θα φτάνουν έως και τις 50.000 ευρώ. Τα χιλιάρικα, δηλαδή, δίνουν τη θέση τους σε μηνιαίες κληρώσεις 2.000, 3.000, 5.000 και 10.000 ευρώ, ακόμα και… 50.000 ευρώ! Το συνολικό ποσό που θα κληρώνεται κάθε μήνα δεν θα αλλάξει και θα παραμείνει στο 1 εκατ. ευρώ ενώ σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου Οικονομικών από τον Ιανουάριο του νέου έτους και κάθε μήνα:

-500 τυχεροί θα κερδίζουν 1.000 ευρώ ο καθένας.
-70 φορολογούμενοι θα κερδίζουν 5.000 ευρώ ο καθένας,
-5 τυχεροί θα κερδίζουν 20.000 ευρώ ο καθένας και
-ένας «υπερτυχερός» θα κερδίζει 50.000 ευρώ.

Τα Χριστούγεννα όλοι οι «λαχνοί» υπό μορφή δαπανών που εξοφλήθηκαν με ηλεκτρονικό χρήμα θα μπαίνουν στην κληρωτίδα για να προκύψει ένας τυχερός ο οποίος θα κερδίσει 100.000 ευρώ.

Θα δίνεται διαφορετική στάθμιση ανάλογα με το ποσοστό του εισοδήματος που δαπανάται με ηλεκτρονικές συναλλαγές. Δηλαδή, όσο μεγαλύτερο (πάνω απο υποχρεωτικό 30%) είναι το ποσοστού συναλλαγών επί του εισοδήματος τόσο περισσότεροι θα είναι οι λαχνοί. Για παράδειγμα εάν κάποιος κάνει ηλεκτρονικές συναλλαγές που θα ανέρχονται στο 50% του εισοδήματός του οι λαχνοί θα διπλασιάζονται ενώ εάν κάνει περισσότερες ηλεκτρονικές δαπάνες θα τριπλασιάζονται.

Πολίτες με χαμηλότερο οικογενειακό εισόδημα και με περισσότερα τέκνα θα έχουν προσαύξηση στον αριθμό των λαχνών και στην πιθανότητα να κερδίσουν. Η πρόταση που έχει τεθεί επί τάπητος είναι στο νέο πλαίσιο οι λαχνοί για τα ευάλωτα νοικοκυριά και τις πολύτεκνες οικογένειες να τριπλασιάζονται.

Αλλάζει ο τρόπος διεξαγωγής της κλήρωσης και της δημοσιότητας των αποτελεσμάτων:

Οι περισσότεροι φορολογούμενοι σήμερα δεν ξέρουν καν πότε κληρώνει η φορολοταρία. H κλήρωση εφεξής θα μεταδίδεται live και η ενημέρωση των φορολογουμένων θα είναι άμεση και με ονοματεπώνυμο και όχι με κωδικούς αποδείξεων με ακόμα και πάνω από 10 ψηφία.
Για την …. «Φορολοταρια 2.0» δημιουργείται μια ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας όσοι συμμετέχουν στην κλήρωση θα μπορούν εύκολα και γρήγορα να διαπιστώνουν εάν έχουν κερδίσει. Πρόκειται για μια πλατφόρμα η οποία θα είναι «αυτόνομη» και δεν θα συμπεριλαμβάνεται όπως σήμερα στον ιστότοπο της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Πηγή: protothema

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ