Αυγενάκης: «Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο»

Petite Perle 300×250

Ο Λευτέρης Αυγενάκης αναφέρθηκε στον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο της Ελλάδας που θα αναβιώσει δέκα χρόνια μετά την τελευταία φορά.

Στην αναβίωση του Διεθνή Ποδηλατικού γύρου της Ελλάδας αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης με μήνυμά του.

Αναλυτικά το μήνυμα του Υφυπουργού Αθλητισμού για τον Διεθνή Ποδηλατικό γύρο:

«Φίλες και Φίλοι,
Το 2022 ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος της Ελλάδας επιστρέφει έπειτα από 10 χρόνια, αναβαθμισμένος και σε υψηλό αγωνιστικό επίπεδο στο καλεντάρι της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας.

Πρόκειται για έναν ακόμα σημαντικό στόχο αθλητικής εξωστρέφειας και ανάπτυξης της χώρας μας που οραματιστήκαμε και υλοποιούμε.

Συστήσαμε την Cycling Greece, τον φορέα που θα διοργανώσει τον Διεθνή Γύρο της Ελλάδας και θα μεριμνήσει, μαζί με τους τοπικούς φορείς των δεκάδων πόλεων, τις οποίες θα διασχίσουν οι συναρπαστικές διαδρομές του Γύρου, για μια άρτια διοργάνωση.

Η χώρα μας θα βρίσκεται στο επίκεντρο της παγκόσμιας ποδηλασίας για μία εβδομάδα, από τις 26 Απριλίου, με τη λαμπρή παρουσίαση των σπουδαίων ομάδων στο Ηράκλειο της Κρήτης και με την εκκίνηση την επόμενη ημέρα.

Πέντε ετάπ με παγκοσμίου φήμης αθλητές και ομάδες θα διατρέξουν την Ελλάδα από την Κρήτη ως την Ήπειρο, τερματίζοντας στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, στέλνοντας σε όλο τον κόσμο εικόνα από Ελλάδα.

Εικόνα γεμάτη από το μπλε του ουρανού και το λαμπερό φως του ήλιου μας.

Οι ομορφιές του τόπου μας, η μεγάλη του πολιτιστική κληρονομιά και το μεράκι των Ελλήνων σε κάθε τι που αναλαμβάνουν να ολοκληρώσουν, εγγυώνται την επιτυχία της νέας αυτής πρόκλησης για όλους μας.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο, δεσμευόμενοι πως θα εξελίσσεται χρόνο με τον χρόνο, ανεβαίνοντας στην κλίμακα των παγκόσμιων ποδηλατικών διοργανώσεων και μαζί του, η Ελλάδα μας, εκεί που μπορεί και ανήκει, στην κορυφή.

Καλωσορίζουμε το 2022 και τον Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο με το μήνυμα και της ανάγκης να ενταχθεί το ποδήλατο στην καθημερινότητα του καθενός μας. Με ασφάλεια, και οικολογική προσέγγιση που επιτάσσουν οι ολοένα και επιδεινούμενες συνθήκες της κλιματικής κρίσης, ιδιαίτερα στις πόλεις.

Δύσκολο πετάλι, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρου
με Έχουμε γερή ομάδα.

Χρόνια πολλά σε όλους, με υγεία. Καλή χρονιά
».

Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας - Βικιπαίδεια

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ