Χατζηδάκης: Αύξηση 73% στην έκδοση συντάξεων το 2021

Petite Perle 300×250

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι "μέσα στον Ιανουάριο, όσο πιο νωρίς μπορούμε θα επιδιώξουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το νέο κατώτατο μισθό".,

Το 2021 εκδόθηκαν περίπου 225.000 αποφάσεις για συντάξεις την στιγμή που το 2020 είχαν εκδοθεί 161.000 και το 2019 130.000 συντάξεις, τόνισε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ 100,3 και τον Παύλο Τσίμα.

Πρόκειται για αριθμό ρεκόρ καθώς η αύξηση αγγίζει και το 73% σε σύγκριση με το 2019.  

«Δεν πανηγυρίζουμε γι' αυτό. Όμως, φαίνεται το μέγεθος της προσπάθειας. Επίσης, τα συστήματα τα οποία έχουμε θέσει σε εφαρμογή, αρχίζουν να αποδίδουν και πιστεύω ότι, αν δεν μας δυσκολέψει ο κορονοϊός, θα πάμε καλύτερα από εδώ και πέρα, διότι η μισή πρόοδος που επετεύχθη στις εκκρεμείς συντάξεις, επετεύχθη από τον Σεπτέμβριο και μετά, από τότε που μπήκαν μπροστά πλήρως τα καινούργια συστήματα για την απονομή των συντάξεων», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Ακούστε τη συνέντευξη:

Ο υπουργός Εργασίας ανέφερε επίσης ότι "μέσα στον Ιανουάριο, όσο πιο νωρίς μπορούμε θα επιδιώξουμε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για το νέο κατώτατο μισθό".

«Η κυβέρνηση έχει ξεκαθαρίσει για τον κατώτατο μισθό ότι δεν θα μείνει στο 2%. Θα ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες, με στόχο να καταλήξουμε στο πρώτο εξάμηνο του 2022 στον νέο κατώτατο μισθό», τόνισε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, δε, ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, ο οποίος προβλέπει διαβούλευση με τους κοινωνικούς εταίρους, με τα επιστημονικά ινστιτούτα, με το ΚΕΠΕ, με την ΤτΕ, με την ανεξάρτητη αρχή εμπειρογνωμόνων. Ωστόσο, όπως επανέλαβε, η διαδικασία θα ξεκινήσει όσο πιο νωρίς γίνεται.

Πηγή: skai.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ