Φροντιστήρια: Με σύσταση για τηλεκπαίδευση η πρώτη εβδομάδα

Ανοίγουν σήμερα 3 Ιανουαρίου τα φροντιστήρια μία εβδομάδα πριν το άνοιγμα των σχολείων στη σκιά της μετάλλαξης Όμικρον. Για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας τους η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος (ΟΕΦΕ) έκανε σύσταση στα μέλη τους να κάνουν τηλεκπαίδευση.

«Εμείς από την πρώτη στιγμή που είχαμε το θέμα της πανδημίας, με πολύ μεγάλο σεβασμό στη δημόσια υγεία και της υγεία των μαθητών και των εκπαιδευτικών μας αντιμετωπίσαμε το θέμα, προφανώς τηρώντας όλα τα μέτρα και τα πρωτόκολλα που μας ζητούν -κατά καιρούς- να εφαρμόσουμε. Πήραμε την απόφαση να δώσουμε μια ισχυρή σύσταση να γίνουν τα μαθήματα με τηλεκπαίδευση μέχρι να δούμε με ποιον τρόπο θα ήταν ασφαλής η προσέλευση των παιδιών και δεν θα δημιουργούσε πρόβλημα στην εκπαιδευτική δραστηριότητα» είπε ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ και εκπαιδευτικός, Γιάννης Βαφειαδάκης.

«Αν λείπουν τα μισά παιδιά δεν γίνεται μάθημα»

«Στα φροντιστήρια αν λείπουν τα μισά παιδιά δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Εάν έχουμε κενά γιατί κάποιοι καθηγητές είναι σε καραντίνα, πάλι δεν μπορεί να γίνει μάθημα. Για να εξασφαλίσουμε το απρόσκοπτο της εκπαιδευτικής διαδικασίας αποφασίσαμε να δώσουμε ισχυρή σύσταση στα μέλη μας την πρώτη εβδομάδα που δεν υπάρχει σχολείο να κάνουμε τα μαθήματα εξ αποστάσεως. Είναι το βέλτιστο αυτή την στιγμή γιατί και η εκπαιδευτική διαδικασία θα γίνει χωρίς κανένα πρόβλημα και γιατί δεν θα θέσουμε σε κίνδυνο κανένα» είπε.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν οι γονείς θέλουν να στείλουν τα παιδιά τους στα σχολεία και τα φροντιστήρια, εν μέσω της κορύφωσης της πανδημίας στην Ελλάδα, ο κ. Βαφειαδάκης διευκρίνισε ότι η απόφασή μας να συστήσουμε την τηλεκπαίδευση δεν ήταν απαίτηση των γονιών.

«Πολλοί γονείς το εξέλαβαν θετικά. Το κάνουμε άλλωστε για μικρό χρονικό διάστημα για να μη θέσουμε σε κίνδυνο τα παιδιά. Κρίναμε ότι αυτή την στιγμή είναι μια έκτακτη συνθήκη. Έχει δοθεί αυτή η σύσταση. Δεν απαγορεύεται να λειτουργούν κανονικά τα φροντιστήρια, αλλά νομίζω ότι τα περισσότερα φροντιστήρια θα λειτουργήσουν με εξ αποστάσεως διδασκαλία».

Πηγή: aftodioikisi

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ