Πέθανε ο Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Ο μητροπολίτης πέρασε 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού

Πέθανε ο μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάςμετά από μεγάλη μάχη που έδωσε με τον κορωνοϊό.

Ο μητροπολίτης Κοσμάς που ήταν ανεμβολίαστος, εισήχθη αρχικά στο νοσοκομείο Αγρινίου στις 1 Δεκεμβρίου όταν ήδη ήταν πολύ επιβαρυμένη η κατάσταση της υγείας του.

Κρίθηκε απαραίτητη η μεταφορά του στην Αθήνα και αφού πέρασε 25 ημέρες διασωληνωμένος στη ΜΕΘ Ευαγγελισμού, αποσωληνώθηκε.

Η κατάσταση του ήταν σταθερή αλλά παρέμενε κρίσιμη και τελικά δεν τα κατάφερε.

Στις 13 Δεκεμβρίου πέθανε και η αδερφή του μητροπολίτη.

Και η ίδια ήταν ανεμβολίαστη και με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα και διέμενε μαζί με τον αδερφό της, στην οικία τους, στο Αγρίνιο.

Το βιογραφικό του

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμάς Παπαχρήστος, γεννήθηκε στη Σκουτεσιάδα Αγρινίου το έτος 1945. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Αθηνών και Θεολογία στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και έλαβε το πτυχίο και των δύο.

Χειροτονήθηκε Διάκονος και Πρεσβύτερος από τον Μακαριστό Μητροπολίτη πρ. Αιτωλίας και Ακαρνανίας κυρό Θεόκλητο το έτος 1974. Υπηρέτησε ως Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας για περισσότερα από τριάντα χρόνια και ανέπτυξε πλούσια δραστηριότητα. Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας χειροτονήθηκε στις 8 Οκτωβρίου 2005.

Πηγή: cnn.gr

Related Articles