Οικονόμου για άνοιγμα σχολείων: Τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα στις αίθουσες

Petite Perle 300×250

«Και τον Σεπτέμβριο που ξεκινούσαν τα σχολεία είχαμε πολλά κρούσματα» ανέφερε υπεραμυνόμενος την απόφαση για άνοιγμα των σχολείων στις 10 Ιανουαρίου.

Ο Γιάννης Οικονόμου, μιλώντας στον ΑΝΤ1 ανέφερε χαρακτηριστικά: «Όλα τα δεδομένα εκτιμήθηκαν από την επιτροπή, και μας εισηγήθηκε αυτό που ήταν πρόθεση της κυβέρνησης, να ξεκινήσει κανονικά η δια ζώσης εκπαίδευση. Η πρόθεσή μας ήταν αυτή αλλά είχαμε πει ότι θα ακούσουμε τους ειδικούς.
Και τον Σεπτέμβριο που ξεκινούσαν τα σχολεία τα κρούσματα ήταν πολλά, αλλά είχαμε πάρει τα απαραίτητα μέτρα.

Ό,τι δεσμεύεται η κυβέρνηση προφανώς και έχει εξασφαλιστεί ότι θα δοθούν δωρεάν στα παιδιά τα τεστ αυτά. Τώρα σε περίπτωση που παρουσιάζεται κρούσμα λόγω της Όμικρον, θα υπάρχει η δυνατότητα τεστ σε όλο το τμήμα, θα γίνονται πέντε τεστ, καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για να έχουμε πλήρη καταγραφή τι συμβαίνει κάθε μέρα.

Μέσα στο περιβάλλον το σχολικό θα έχουμε τη δυνατότητα να έχουμε μια πολύ καλύτερη εικόνα, αν τα κρατούσαμε μακριά από τα σχολεία. Τα παιδιά είναι πιο προστατευμένα μέσα στις αίθουσες απ' ό,τι έξω από αυτές. Με συγκρατημένη αισιοδοξία και σύμμαχο την εμπειρία από τη λειτουργία των σχολείων μέχρι τώρα».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ