Κορωνοϊός: Πάμε για νέο αρνητικό ρεκόρ – Πάνω από 50.000 κρούσματα σήμερα

Petite Perle 300×250

Κορωνοϊός: «Σπάνε τα κοντέρ» τα κρούσματα του κορωνοϊού στην Ελλάδα, καθώς το απόγευμα αναμένεται να ανακοινωθεί νέο αρνητικό ρεκόρ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα κρούσματα που θα ανακοινώσει ο ΕΟΔΥ θα είναι πάνω από 50.000.

Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, τα κρούσματα σήμερα (05.01.2022) αναμένεται να ξεπεράσουν το χθεσινό "μαύρο" ρεκόρ. Αυτό επιβεβαίωσε και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Υπενθυμίζουμε ότι την Τρίτη (4/12) καταγράφηκαν 50.126 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα. Η εκτίμηση είναι πως οι μολύνσεις και σήμερα θα είναι κοντά σε αυτό το νούμερο, όπως ανέφερε ο Θάνος Πλεύρης μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Από την πρωινή εικόνα που είδα στην καταμέτρηση που υπάρχει από τον ΕΟΔΥ, πιθανολογώ ότι θα κινηθεί στο ίδιο επίπεδο, ίσως λίγο περισσότερα ή λίγο λιγότερα», τόνισε ο Θάνος Πλεύρης.

Παράλληλα, ο υπουργός Υγείας έκανε γνωστό ότι άμεσα θα ανακοινωθεί ότι το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα έχει επτάμηνη διάρκεια για όλους τους πολίτες 18 και άνω που έχουν κάνει δυο δόσεις εμβολίου (ή μια με το Johnson & Johnson) και άρα μετά το διάστημα αυτό θα πρέπει να κάνουν και την αναμνηστική δόση. Όσοι δεν κάνουν τρίτη (ή δεύτερη με J&J) δόση εμβολίου, δεν θα έχουν πιστοποιητικό, θα χάνουν τα προνόμια των εμβολιασμένων και θα θεωρούνται ανεμβολίστοι. Η απόφαση, είπε ο Θάνος Πλεύρης, θα ανακοινωθεί άμεσα.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση έχει στραμμένο το βλέμμα στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις εισαγωγές στα νοσοκομεία (που ήδη παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση) και στις διασωληνώσεις, οι οποίοι και θα κρίνουν το ενδεχόμενο νέων μέτρων, όπως η απαγόρευση εισόδου των ανεμβολίαστων στους ανοιχτούς χώρους της εστίασης.

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ