Κρήτη: Ανοίγουν νέες εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιά

by RAFAELA MPERKH

Τελευταία Ενημέρωση:

Πάνω από 214 χιλ. εμβολιασμοί τρίτης δόσης στο νησί

Eνθαρρυντικά είναι τα μηνύματα που έρχονται από τους εμβολιασμούς στην Κρήτη, την ώρα που η μετάλλαξη Όμικρον εκτοξεύει τα κρούσματα κορωνοϊού στα ύψη.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, η διοικήτρια της 7ης ΥΠΕ Κρήτης Λένα Μπορμπουδάκη σημείωσε πως στο νησί έχουμε υψηλά ποσοστά εμβολιασμού και τον Ιανουάριο ενώ και το Δεκέμβριο είχαμε διπλασιασμό των εμβολιασμών.

«Φτάσαμε στα 125 χιλ. εμβόλια, έχουν εμβολιαστεί 2 χιλ. παιδιά ηλικίας 5-11 ετών και από 7 Ιανουαρίου ανοίγουν και άλλες εμβολιαστικές γραμμές για τα παιδιατρικά περιστατικά. Πιθανόν να δούμε να ανοίγουν εμβολιαστικά παιδιατρικά και στην πρωτοβάθμια, έχει μια δυναμική το σύστημα. Έχουμε πραγματοποιήσει 214.111 εμβολιασμούς με αναμνηστικές δόσεις, πλέον γνωρίζουμε ότι η μετάλλαξη Όμικρον είναι στο 83% των νοσήσεων στην Κρήτη και αντιστοιχεί περίπου στο 825 στην χώρα. Πάμε μια πραγματικά μεγάλη αύξηση της μετάλλαξης Όμικρον, με ένα ποσοστό της Δέλτα, που δεν θα πρέπει να αγνοήσουμε. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό γιατί κάνει βαρύτατη νόσηση και περισσότερες επιπλοκές. Θέλει προσοχή, θέλει ψυχραιμία και πιστεύω ότι σιγά – σιγά με τους εμβολιασμούς και τις νοσήσεις θα αρχίσουμε να αντιμετωπίζουμε την πανδημία δυναμικά» σημείωσε η κα. Μπορμπουδάκη.

Πηγή: creta24

Related Articles