Θεοφάνια: Στη Γαύδο η Σακελλαροπούλου για την Τελετή Αγιασμού των Υδάτων

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου θα επισκεφθεί την Γαύδο για να παραστεί στην Τελετή Αγιασμού των Υδάτων για τον εορτασμό των Θεοφανίων.

Παράλληλα, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραστεί στην τελετή Αγιασμού των Υδάτων στον Άγιο Ευστράτιο και στη συνέχεια θα επισκεφθεί τη Λήμνο.

Η επιλογή του πρωθυπουργού να πάει στον Άη Στράτη για τα Θεοφάνια , είναι μια επιλογή η οποία έχει πολλούς συμβολισμούς, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, επίσης θα παραστεί στην τελετή του Αγιασμού των Υδάτων στη Λήμνο.

Με μέτρα προστασίας για τον κορωνοϊό, αποστάσεις και μάσκες θα πραγματοποιηθεί φέτος ο Αγιασμός των υδάτων ενώ με αποφάσεις οικείων Μητροπόλεων υπάρχουν και περιοχές όπου δεν θα γίνει ρίψη του Τιμίου Σταυρού εκτός των ναών, λόγω της πανδημίας.

Στην Αθήνα η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού θα τελεστεί στις 09.30 στον Καθεδρικό Ναό από τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο.

Στον Πειραιά το πρωί θα γίνει στον καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος η Θεία Λειτουργία και στη συνέχεια η Ακολουθία του Αγιασμού. Θα ακολουθήσει ο αγιασμός των υδάτων στο Λιμάνι όπου σε ειδική εξέδρα θα βρεθεί ο μητροπολίτης Πειραιά Σεραφείμ και οι επίσημοι. Και φέτος αναμένεται να τηρηθεί το έθιμο να πέσουν για τον σταυρό βατραχάνθρωποι με στολές.

Στο Φανάρι η Πατριαρχική και Συνοδική Θεία Λειτουργία των Θεοφανείων θα πραγματοποιηθεί στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ρωτήθηκε στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών για το πώς θα γίνει η ρίψη του Σταυρού και απάντησε πως υπάρχουν συγκεκριμένα μέτρα που καθορίζουν τον τρόπο με τον οποίο γίνονται οι θρησκευτικές λειτουργίες και εντός των ναών και εκτός των ναών. Θύμισε πως οι πιστοί πρέπει να προσέρχονται έχοντας κάνει rapid test.

«Είναι καλό αυτές τις μέρες, ο καθένας , στο πλαίσιο του ρόλου του, η Πολιτεία στο δικό της ρόλο, η Εκκλησία με τις δικές της δυνατότητες και το δικό της ρόλο, να ελέγξουμε αυτά που έχουν θεσπιστεί και να τα εφαρμόσουμε» ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Σε ό,τι αφορά την Τελετή για τον Αγιασμό των Υδάτων, που γίνεται σε εξωτερικό χώρο, θύμισε ότι υπάρχουν ρυθμίσεις που επιβάλλουν αποστάσεις 1,5 μέτρου, που επιβάλλουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας (διπλής ή της υψηλής προστασίας). Και εκεί πρέπει να υπάρχει μέριμνα για την τήρηση των μέτρων αυτών, υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος .

Επίσης από την Ιερά Μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας ανακοινώνεται ότι λόγω έξαρσης της πανδημίας του κορωνοϊού, δεν θα πραγματοποιηθεί η ρίψη του Τιμίου Σταυρού σε χώρους έξω από τους Ι. Ναούς (ποτάμια, λίμνες, σιντριβάνια κ.λπ.), της Μητροπολιτικής της Περιφέρειας.

Σε άλλες περιοχές οι πιστοί που θα βουτήξουν για τον Σταυρό, θα πρέπει να έχουν μοριακό τεστ 72 ωρών ή rapid test 24 ωρών.

πηγη: https://www.cnn.gr/

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ