Έφυγε από την ζωή ο Στέλιος Καστρινάκης

Petite Perle 300×250

Θλίψη στην τοπική κοινωνία προκάλεσε η είδηση του θανάτου του πρώην προέδρου του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 85 ετών, άφησε σήμερα ο πρώην πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Στέλιος Καστρινάκης, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένεια, τους φίλους και τους συνεργάτες του.

Ο Στέλιος Καστρινάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο και σπούδασε νομικά στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Άσκησε την δικηγορία, αρχικά στην Αθήνα και μετά στην γενέθλια πόλη, για σαράντα χρόνια.
Υπήρξε ενεργός συνδικαλιστής και διετέλεσε Γενικός Γραμματέας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, στον οποίο έφερε την ιδιότητα του Επίτιμου Προέδρου. Είχε και σημαντική λογοτεχνική παρουσία.

Το μήνυμα του Δημάρχου Βασίλη Λαμπρινού

Σε συλλυπητήρια δήλωσή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός αναφέρει:

"Η απώλεια του Στέλιου Καστρινάκη, προκαλεί βαθιά θλίψη σε όσους τον γνωρίσαμε και συμπορευθήκαμε μαζί του.
Ασκώντας την δικηγορία επί σειρά δεκαετιών, και διατελώντας πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου, από το 1996 ως το 1999, ο Στέλιος Καστρινάκης, προσέφερε ουσιαστικά, στην νομική κοινότητα και στην κοινωνία της πόλης μας. Η πολυμέρεια των ενδιαφερόντων του καταγράφεται επίσης στην εντατική ενασχόλησή του με την Λογοτεχνία, αλλά και στις παρεμβάσεις του στην δημόσια ζωή σε κείμενα που δημοσίευε στον τοπικό Τύπο.
Η σεμνότητα, η καλοσύνη, το ήθος, και η επιστημονική του συγκρότηση, χαρακτήριζαν πάντα την πορεία και την προσωπικότητά του. Τα στοιχεία αυτά θα συνοδεύουν την μνήμη του και στους μελλοντικούς καιρούς.
Συλλυπούμαι θερμώς την οικογένειά του".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ