Επιστροφή στο σχολείο ή εισαγγελέας: Τελεσίγραφο εκπαιδευτικών προς αρνητές γονείς

Petite Perle 300×250

Ενώπιον του εισαγγελέα κινδυνεύουν να βρεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα αρνητές γονείς, οι οποίοι αφήνουν τα παιδιά τους εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας

Ενώπιον του εισαγγελέα κινδυνεύουν να βρεθούν από την ερχόμενη εβδομάδα γονείς μαθητών, οι οποίοι αρνούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα που ορίζουν το πλαίσιο προσέλευσης και παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο και αφήνουν τα παιδιά τους εκτός εκπαιδευτικής κοινότητας.

Εκατοντάδες περιστατικά σε ολόκληρη τη χώρα

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς, έχουν καταγραφεί εκατοντάδες περιστατικά μαθητών και μαθητριών που στερούνται της υποχρεωτικής εκπαίδευσης, επειδή οι γονείς τους αρνούνται να συμμορφωθούν με τα πρωτόκολλα που ορίζουν το πλαίσιο προσέλευσης και παρακολούθησης μαθημάτων στο σχολείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatronet.gr, μόνο στη Βόρεια Ελλάδα πάνω από 160 μαθητές και μαθήτριες έχουν μείνει εκτός σχολείου. Βάσει των στοιχείων από τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης, μόνο στη Θεσσαλονίκη πάνω από πενήντα παιδιά μένουν στο σπίτι, επειδή οι γονείς τους δεν αποδέχονται την εφαρμογή των πρωτοκόλλων.

Άλλοι 20 μαθητές βρίσκονται εκτός σχολείου για τους ίδιους λόγους στους άλλους νομούς της Κεντρικής Μακεδονίας (συνολικά 70 σε επίπεδο Περιφέρειας), με ιδιαίτερη έμφαση στο νομό Σερρών.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης, συνολικά 45 παιδιά δεν πηγαίνουν στο σχολείο, εκ των οποίων 33 στην Πρωτοβάθμια και 12 στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση.

Στη Θεσσαλία, μόνο στη Λάρισα 35 παιδιά αρνητών κινδυνεύουν να χάσουν τη χρονιά λόγω απουσιών, ενώ στη Ήπειρο καταγεγραμμένες είναι 10 περιπτώσεις παιδιών σε Πρέβεζα και Άρτα και επίσης έχουν ενημερωθεί οι εισαγγελικές αρχές.

kathimerini.gr

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ