ΛαΣ Ηρακλείου: Κακόγουστη φάρσα ο υποτιθέμενος καυγάς δημοτικών συνδυασμών, που από κοινού τσακίζουν τον λαό

Petite Perle 300×250

Δημοτικά τέλη Ηρακλείου : Κακόγουστη φάρσα ο υποτιθέμενος καυγάς δημοτικών συνδυασμών, που από κοινού τσακίζουν τον λαό. 

Σε μια περίοδο που κλιμακώνεται από την κυβέρνηση η επίθεση στο λαϊκό εισόδημα -στον δρόμο που έστρωσαν οι προκάτοχοι της-, την ώρα που επικρατούν οι ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίας η οποία λειτουργεί ως καταλύτης για την όξυνση όλων των λαϊκών προβλημάτων, την ώρα που επικρατεί η μεγάλη ακρίβεια και η ενεργειακή φτώχεια, το δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου αποφάσισε, στις 5 Γενάρη, για τα δημοτικά τέλη στην πεπατημένη της «ανταποδοτικότητας», δηλ. της φοροαφαίμαξης του λαού από τον δήμο.

Προκλητική είναι η παράσταση που δόθηκε ξανά από τη διοίκηση του δήμου και τους 5 συνδυασμούς της αντιπολίτευσης («Ηράκλειο 3.7.5», «Ενεργοί Πολίτες», «Συνεργασία για το Ηράκλειο», «Σύμπραξη Δημοτών» και «ΗράκλειοΝ Αξίζει»), στις πλάτες του λαού. Αφού έχουν τσακίσει διαχρονικά τον λαό του Ηρακλείου, υλοποιώντας την αστική πολιτική που οργανώνει την τοπική διοίκηση ως διευρυμένο φορομπηχτικό μηχανισμό, που έχει στο στόχαστρο τα πιο πλατιά φτωχά λαϊκά στρώματα, «διαφωνούν» για αυτά στα οποία συμφωνούν και εφαρμόζουν.

Προσπαθούν να κρύβουν τη συμφωνία τους με διαχειριστικού τύπου προτάσεις, τις οποίες ντύνουν με δήθεν φιλολαϊκό προσανατολισμό. Στην πραγματικότητα, όλες οι προτάσεις τους βάζουν χέρι στην τσέπη του δημότη και εμπορευματοποιούν μια σειρά κοινωνικές ανάγκες.

Στον αντίποδα, η «Λαϊκή Συσπείρωση» ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΕ, με κριτήριο τις σύγχρονες ανάγκες του λαού.

Ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσπείρωσης» Ηρακλείου, Δ. Βρύσαλης, ανέδειξε ότι οι εργαζόμενοι και τα πλατιά λαϊκά στρώματα σηκώνουν σήμερα πάνω από το 95% των φορολογικών βαρών στο επίπεδο του κρατικού προϋπολογισμού, χωρίς να τους επιστρέφεται σχεδόν τίποτα πίσω σε υπηρεσίες και έργα από αυτά που έχουν ήδη πληρώσει. Την ίδια στιγμή εντείνεται η υπερφορολόγηση των λαϊκών νοικοκυριών μέσω των δήμων, αφού η κρατική χρηματοδότηση για την τοπική διοίκηση βυθίζεται περισσότερο, για να περισσεύει κι άλλο χρήμα για το κεφάλαιο από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην παρέμβασή του, ο Δ. Βρύσαλης, απαίτησε απαλλαγές και μειώσεις ανταποδοτικών τελών σε λαϊκές οικογένειες, υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να εξαντληθούν όλα τα περιθώρια από τον δήμο για να υλοποιηθούν μέτρα πραγματικής ελάφρυνσης των λαϊκών οικογενειών, να ελαφρυνθούν εργαζόμενοι, άνεργοι, μικροεπαγγελματίες οι οποίοι για μεγάλο χρονικό διάστημα έχουν κλειστές επιχειρήσεις, λειτουργούν με μειωμένη χωρητικότητα και ωράριο λειτουργίας, αγροτοκτηνοτρόφοι που έχουν φτάσει στα όρια των οικονομικών τους αντοχών κτλ.

Τόνισε ότι η «Λαϊκή Συσπείρωση» Ηρακλείου θα πρωτοστατήσει ώστε να αναπτυχθεί η πάλη από το εργατικό-λαϊκό κίνημα για κατάργηση των δημοτικών τελών και κάθε τέλους και φόρου για δομές υγείας-πρόνοιας, παιδείας, πολιτισμού, αθλητισμού κτλ. Για πλήρη και επαρκή κρατική χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, για μόνιμο προσωπικό στις υπηρεσίες του δήμου, στην κατεύθυνση ικανοποίησης των λαϊκών αναγκών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ