M. Γκάγκα: Νομίζω θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα

Petite Perle 300×250

Την εκτίμηση ότι θα πάρουμε τις ζωές μας πίσω πολύ γρήγορα, εξέφρασε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, σημειώνοντας «ότι πρέπει να κάνουμε υπομονή μια, δυο, τρεις εβδομάδες και θα δούμε τα κρούσματα να κατεβαίνουν, και θα δούμε τα πράγματα να είναι καλύτερα».

Αναφερόμενη στο σύστημα Υγείας η κ. Γκάγκα επεσήμανε ότι η πίεση παραμένει, όπως και η πληρότητα των κλινών, αν και οι νοσηλείες είναι σαφώς λιγότερες και οι κλίνες είναι «ευτυχώς απλών κλινικών Covid».

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε ότι τις επόμενες μέρες μπορεί να έχουμε αύξηση των κρουσμάτων, δεδομένου ότι θα υπάρξει ανάγκη διενέργειας τεστ από τους μαθητές που επιστρέφουν στα σχολεία, ωστόσο δεν θέλησε να κάνει πρόβλεψη για τον αριθμό που μπορεί να φτάσουν τα κρούσματα, λέγοντας ότι «μπορεί να φτάσουμε ή και να ξεπεράσουμε τις 50.000».

Για το «50%+1» που ισχύει για το κλείσιμο ενός σχολικού τμήματος η κ. Γκάγκα υπενθύμισε ότι ήταν πρόταση της Επιτροπής των ειδικών και όχι κυβερνητική απόφαση.

Μιλώντας τέλος για πενθήμερο της καραντίνας, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας είπε χαρακτηριστικά ότι «δεν λέμε να γυρίσει κανείς με συμπτώματα ή κάποιος που δεν αισθάνεται καλά ή κάποιος που έχει θετικό τεστ. Κάποιος που θα το περάσει για δύο μέρες και μετά θα αισθάνεται καλά, μπορεί να γυρίσει με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα, όπως η μάσκα υψηλής προστασίας», τόνισε η κ. Γκάγκα

Για το δε PCR τεστ σημείωσε ότι «δεν μας βοηθά να καταλάβουμε αν κάποιος μεταδίδει, είναι καλύτερο το rapid».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ