Έκλεισαν πριν καν… ανοίξουν ιδιωτικοί σταθμοί λόγω κρουσμάτων

Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν οι ιδιωτικοί παιδικοί σταθμοί στην Κρήτη, αφού κάποιοι έκλεισαν πριν… καλά-καλά προλάβουν να ανοίξουν λόγω κρουσμάτων κορωνοϊού.

Μιλώντας στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA και στην εκπομπή Live με την Αντιγόνη, ο πρόεδρος των Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Παιδικών Σταθμών Ζαννής Αργουδέλης, εξήγησε πως υπήρχε μια οδηγία από την Πανελλήνια Ομοσπονδία, η οποία σύστηνε να μην ανοίξουν οι σταθμοί αυτή την εβδομάδα, διότι αναμενόταν μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων. «Δεν άνοιξαν όλοι, άνοιξε ένα 45% στην Ελλάδα από τους βρεφονηπιακούς σταθμούς και μετά ένα 30% έκλεισε μέσα στην εβδομάδα λόγω κρουσμάτων».

Πρόσθεσε δε, πως τα πρωτόκολλα είναι διαφορετικά στην Πρωτοβάθμια και διαφορετικά όσον αφορά τους παιδικούς σταθμούς. «Εμείς με δύο κρούσματα σε ένα τμήμα κλείνουμε για 10 ημέρες».

Μάλιστα, υπάρχουν αρκετοί παιδικοί σταθμοί και στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο Ηράκλειο που έκλεισαν πριν προλάβουν καν να ανοίξουν!

«Προσπαθούμε να εργαστούμε δηλαδή για 22-23 ημέρες το χρόνο. Να παράξουμε έργο με το παιδί ενώ σκεφτείτε ότι αν νοσήσουν δύο παιδιά τη Δευτέρα και άλλα δύο την επόμενη Δευτέρα, έχει χαθεί ο μήνα. Πώς θα έρθουμε αντιμέτωποι με το γονιό να ζητήσουμε δίδακτρα; Δεν μπαίνει κανείς σε αναστολή, όλοι θα πρέπει να εργαστούν. Είναι δύσκολο και δεν ξέρω αν φτάσουμε το Φλεβάρη, για να έχουμε μια εικόνα τι μέλλει γενέσθαι» ανέφερε κλείνοντας, ο κ. Αργουδέλης.

Πηγή: creta24

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ