Νέες προκλήσεις Ακάρ: Η Ελλάδα ντυμένη με προβιά αρνιού προσπαθεί να παίξει το θύμα

Petite Perle 300×250

Τις προκλητικές δηλώσεις του κατά της Ελλάδας συνεχίζει ο Τούρκος υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος μιλώντας σε εκδήλωση αναφέρθηκε στα ζητήματα που υπάρχουν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας.

«Έχουμε κάποια προβλήματα με την Ελλάδα στο Αιγαίο, τη Μεσόγειο και την Κύπρο. Τα προβλήματα αυτά γίνονται πιο βαθιά λόγω της λαϊκίστικης και αδιάλλακτης συμπεριφοράς ορισμένων Ελλήνων πολιτικών, που δεν συνάδει με το διεθνές δίκαιο και είναι εκτός πραγματικότητας. Παρόλες τις καλοπροαίρετες εκκλήσεις μας για διάλογο, η Ελλάδα προσπαθεί να δώσει την εικόνα μιας χώρας θύματος, διαστρεβλώνοντας κάθε είδους δεδομένα, ντυμένη με προβιά αρνιού για να καλύψει τις παράνομες και επιθετικές της ενέργειες. Καταφεύγει στην ΕΕ δημιουργώντας μια τεχνητή αντίληψη περί απειλής και σχηματίζει συμμαχίες εντός συμμαχίας, ενώ για να λύσει τα προβλήματά της με την Τουρκία, προσπαθεί να τα ανάγει σε προβλήματα Τουρκίας-ΕΕ-ΗΠΑ ή Τουρκίας-ΝΑΤΟ. Η Ελλάδα ενεργεί ενάντια στο διεθνές δίκαιο, την κοινή λογική και τα ιστορικά γεγονότα σχεδόν σε κάθε ζήτημα μεταξύ μας», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός σύμφωνα με το Sigma Live.

Ο Τούρκος υπουργός Άμυνας απέκρουσε κατηγορηματικά το σενάριο της επέκτασης των χωρικών υδάτων της Ελλάδας στα 12 μίλια, ενώ επανάφερε το θέμα της αποστρατικοποίησης των νησιών και του Καστελόριζου, όπως επίσης και της κυριαρχίας ορισμένων νησιών.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ