Πόσα λεφτά βγάζουν από τις επαναλήψεις οι τηλεοπτικοί αστέρες του Χόλιγουντ

Petite Perle 300×250

Μόλις μια σειρά γίνει δημοφιλής, το καστ μπορεί να συνεχίζει να κερδίζει υπέρογκα ποσά από τις επαναλήψεις.

Για τους περισσότερους τηλεοπτικούς αστέρες, οι πρωταγωνιστικοί ρόλοι σε επιτυχημένες σειρές σημαίνει υψηλούς μισθούς, ωστόσο οι πληρωμές δεν σταματούν εκεί. Όταν ένα αγαπημένο σόου αναδιανέμεται, αναδημοσιεύεται, αγοράζεται ακόμη και για έναν ιστότοπο ροής, τα καστ θα λάβει περισσότερους απολαβές που ονομάζονται δικαιώματα.

Για πολλούς βασικούς χαρακτήρες σε μια σειρά, τα δικαιώματα μπορεί να οδηγήσουν σε ακόμη υψηλότερες και μακροπρόθεσμες πληρωμές που μπορεί τελικά να υπερβούν τον αρχικό μισθό ανά επεισόδιο του ηθοποιού.

Στη λίστα που ακολουθεί θα δούμε τις πιο ακριβοπληρωμένες επαναλήψεις στην τηλεόραση για το 2021.

Πηγή: The Richest

7. Friends

AFP

Το επιτυχημένο σόου Friends διήρκεσε για 10 σεζόν μεταξύ 1994 και 2004. Το σόου με πρωταγωνιστές τους Matthew Perry, Courteney Cox, Matt LeBlanc, David Schwimmer, Lisa Kudrow και τη Jennifer Aniston εξακολουθεί να βγάζει χρήματα, ακόμη και αν η σειρά έχει τελειώσει εδώ και δεκαετίες. Το καστ του Friends κερδίζει 20 εκατομμύρια δολάρια, ο καθένας από δικαιώματα, που ήταν το 2% των αναφερόμενων ετήσιων κερδών 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων της Warner Bros.

6. Seinfeld

AFP

Το Seinfeld θεωρείται ένα από τα πιο αγαπημένα και επιτυχημένα sitcom μέχρι σήμερα. Το σόου διήρκεσε σχεδόν μια δεκαετία και ολοκληρώθηκε το 1998. Ωστόσο, κέρδη από τα δικαιώματα κερδίζουν μόνο οι δημιουργοί της κωμικής σειράς, Jerry Seinfeld και Larry David. Δυστυχώς τα υπόλοιπα μέλη του καστ όπως ο Michael Richards, η Julia Louis-Dreyfus και ο Jason Alexander, δεν κερδίζουν τίποτα, ενώ οι δύο δημιουργοί λαμβάνουν ο καθένας, περίπου, 400 εκατομμύρια δολάρια ανά επανάληψη προβολής της σειράς, σύμφωνα με το περιοδικό New York.

5. Everybody Loves Raymond

AFP

Η κωμική σειρά Everybody Loves Raymond προβλήθηκε για εννέα σεζόν και ολοκληρώθηκε το 2005, όμως συνεχίζει να κυριαρχεί στην τηλεόραση καθώς προβάλλεται συνέχεια σε επανάληψη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωταγωνιστής Ray Romano κερδίζει 18 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα δικαιώματα.

4. I Love Lucy

AFP

Πάνω από έξι δεκαετίες έχουν περάσει αφότου το I Love Lucy ολοκληρώθηκε το 1957, όμως παίζεται ακόμη και σήμερα. Αυτό σημαίνει ότι χρήματα εξακολουθούν να διανέμονται συνεχώς στους συντελεστές της εκπομπής. Αναφέρθηκε ότι οι επαναλήψεις αποφέρουν 20 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο στα στελέχη του CBS.

3. Two And A Half Men

AFP

Μπορεί ο πρωταγωνιστής Charlie Sheen να μπλέχτηκε σε διαμάχη με τους παραγωγούς της σειράς, και εν τέλει να απολύθηκε, όμως το Two And A Half Men εξακολουθεί να βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις του κοινού. Αναφέρθηκε ότι ο Sheen κέρδιζε περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια από δικαιώματα, αλλά πούλησε το μερίδιο κέρδους του από τη σειρά για 27 εκατομμύρια δολάρια το 2016.

2. Μπομπ ο Σφουγγαράκης

AFP

Μπορεί ο κύριος χαρακτήρας της σειράς να ζει σε έναν ανανά κάτω από τη θάλασσα, σίγουρα όμως αξίζει 1 δισεκατομμύριο δολάρια ετησίως. Οι παραγωγοί της επιτυχημένης εκπομπής του Nickelodeon κερδίζουν περίπου 8 εκατομμύρια δολάρια το χρόνο από τις επαναλήψεις.

1. The Big Bang Theory

AFP

Το Big Bang Theory πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες συνδικαλιστικές συμφωνίες όλων των εποχών μέχρι σήμερα. Αν και δεν αποκαλύφθηκε πόσα χρήματα έλαβε κάθε πρωταγωνιστής από τα δικαιώματα, αναφέρθηκε ότι ο Jim Parsons που έπαιξε τον Sheldon Cooper λαμβάνει περίπου 10 εκατομμύρια δολάρια ετησίως από τα δικαιώματα της σειράς.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ