Την Κυριακή οι δημαιρεσίες σε Περιφέρεια και Δήμο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Για την εκλογή των νέων προεδρείων σε Περιφερειακό και Δημοτικό Συμβούλιο

Κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω της έξαρσης της μετάλλαξης Όμικρον και στην Κρήτη συνεδριάζουν την Κυριακή το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου προκειμένου να εκλεγούν τα νέα προεδρεία των αυτοδιοικητικών σωμάτων και να στελεχωθούν οι επιτροπές τους.

Βάσει της κείμενης νομοθεσίας οι δημαιρεσίες διεξάγονται με μυστική ψηφοφορία σε κάλπη και για τον λόγο αυτό οι διαδικασίες δεν θα μπορούν να ολοκληρωθούν διαδικτυακά με ηλεκτρονική ψήφο. Λόγω της ραγδαίας εξάπλωσης όμως της παραλλαγής Όμικρον σε τοπικό επίπεδο, οι εκλογικές αυτές διαδικασίες στην αυτοδιοίκηση θα λάβουν χώρα σε άλλους χώρους, μεγαλύτερους, όπου θα μπορούν να τηρηθούν οι αναγκαίες αποστάσεις και τα μέτρα αυτοπροστασίας των συμμετεχόντων.

Έτσι, το Περιφερειακό Συμβούλιο Κρήτης θα συνεδριάσει μετά τις 12 το μεσημέρι της Κυριακής στο ξενοδοχείο «Ατλαντίς» και το Δημοτικό Συμβούλιο Ηρακλείου στο Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο.

Της συνεδρίασης του Περιφερειακού Συμβουλίου θα προηγηθεί η σύγκληση της πλειοψηφούσας παράταξης για την τελική διαμόρφωση της πρότασης της ως προς τα πρόσωπα που θα στελεχώσουν το προεδρείο και την Οικονομική επιτροπή.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πατρίς» αδιαμφισβήτητη θεωρείται η επανεκλογή του Παύλου Μπαριτάκη ως προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου, καθώς χαίρει ευρύτερης εκτίμησης. Εξάλλου, δεν έχει διατυπωθεί εναλλακτική πρόταση για άλλη υποψηφιότητα.

Υπενθυμίζεται πως βάσει νόμου ο αντιπρόεδρος και ο γραμματέας του Περιφερειακού Συμβουλίου θα προέρχονται από τη μείζονα και την ελάσσονα αντιπολίτευση.

Όσον αφορά στις δημαιρεσίες για το νέο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου και τη σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, έχει αποφασιστεί συγκεκριμένη διαδικασία λόγω των ειδικών συνθηκών που προκαλεί η πανδημία. Οι εμβολιασμένοι σύμβουλοι θα προσέλθουν σε συγκεκριμένη ώρα και σε άλλη ώρα οι ανεμβολίαστοι, οι οποίοι θα παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη. Στην ψηφοφορία δεν θα συμμετάσχουν οι νοσούντες από τον κορωνοϊό.

Με βάση το νομοθετικό πλαίσιο, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου και τα περισσότερα μέλη των δύο Επιτροπών προέρχονται από την παράταξη της πλειοψηφίας.

Έτσι, θεωρείται δεδομένη η επανεκλογή του Γρηγόρη Πασπάτη ως προέδρου , ενώ και για τα μέλη της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής δεν αναμένονται ιδιαίτερες ανακατατάξεις.

Πηγή: cretalive

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ