Φρίκη στα Χανιά – Σκύλος βρέθηκε κρεμασμένος στην πλατεία χωριού

Petite Perle 300×250

Αντιμέτωποι με ένα αποτρόπαιο θέαμα βρέθηκαν εχθές, Σάββατο, κάτοικοι και τουρίστες του χωριού Μεγάλα Χωράφια της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όταν περνώντας από την κεντρική πλατεία του χωριού,  αντίκρισαν το άψυχο σώμα ενός σκυλιού το οποίο κρεμόταν από τσιγκέλι.

Όπως μάλιστα καταγγέλλει στο GRTimes, η πρόεδρος της Πανελλήνιας Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας, με έδρα τον Γαλατά Χανίων, Νατάσα Μπομπολάκη, το πτώμα του άτυχου ζώου φωτογράφησαν έντρομοι τουρίστες, «αλλά και ένας υπάλληλος της καθαριότητας του δήμου που το ξεκρέμασε και το πέταξε σε κάδο σκουπιδιών! Από εκεί το έβγαλε άλλος πολίτης» .

Η κα Μπομπολάκη αναφέρει ότι το κρέμασμα ζώων και ιδιαίτερα των σκύλων, στην Κρήτη είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο το οποίο είχε σταματήσει για κάποιο χρονικό διάστημα, αλλά φαίνεται πλέον ότι επανέρχεται. «Πριν από περίπου ένα χρόνο κρέμασαν άλλα δύο σκυλάκια στην περιοχή. Μάλιστα το πρώτο, ήταν εντελώς απάνθρωπο, καθώς πριν το κρεμάσει το έγδαρε και του έβγαλε τα νύχια. Μάλιστα οι δράστες συνελήφθησαν όμως τα συγκεκριμένα ζητήματα, παρά την αυστηροποίηση του νόμου, έχουν κολλήσει κάπου στην εισαγγελία» τονίζει χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση για το τι μπορεί να είναι αυτό που ωθεί τους δράστες σε τέτοιου είδους αποτρόπαιες πράξεις, η κα. Μπομπολάκη, αναφέρει πως «όταν τα ζώα είναι δεσποζόμενα όπως σε αυτή την τελευταία περίπτωση στα Μεγάλα Χωράφια, συχνά αυτού του είδους οι δολοφονίες ζώων, έχουν να κάνουν είτε με κτηματικές, είτε με κτηνοτροφικές διαφορές. Είναι ένα μήνυμα που στέλνεται» αναφέρει.

Προσθέτει ωστόσο, ότι «υπάρχουν και περιπτώσεις που αφορούν αδέσποτα ζώα, όπου εκεί απλά υπάρχει διαστροφή. Κάθε δολοφονία κρύβει μια διαστροφή μέσα της, πολύ περισσότερο όταν έχει να κάνει με ζώα που δεν σου φταίνε σε τίποτα. Εκείνο όμως που πρέπει να καταλάβουν άπαντες, είναι ότι κίνητρο για τους δράστες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους πράξεις είναι η ατιμωρησία. Τί να το κάνω εάν ο νόμος ορίζει πως τέτοιους είδους υποθέσεις έχουν αναχθεί σε κακούργημα, όταν ο δράστης παραμένει ατιμώρητος και περιμένει να δικαστεί. Για τέτοιες αποτρόπαιες πράξεις χρειάζεται άμεση και παραδειγματική τιμωρία. Αν θέλουμε να αναφερθούμε σε αυτό το ζήτημα πραγματικά και να δούμε την ουσία του προβλήματος σε αυτό πρέπει να σταθούμε. Στο ζήτημα της ατιμωρησίας» σημειώνει η πρόεδρος της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Ομοσπονδίας.

Στο μεταξύ από τις αρχές των Χανίων έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του δράστη. «Όπως σας είπα το συγκεκριμένο σκυλί ήταν δεσποζόμενο και ο ιδιοκτήτης του βρέθηκε και έχει δώσει κατάθεση. Υπάρχουν εικασίες για το ποιος μπορεί να το έχει κάνει όμως αυτό μένει να διαλευκανθεί από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Χανίων που έχει αναλάβει την υπόθεση» ανέφερε στο GRTimes, η κα. Μπομπολάκη.

Πηγή: www.grtimes.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ