Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ηραλείου: Τελεσίγραφο σε 23 οικογένειες αρνητών να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο

by MANOS FARSARAKHS

Τελευταία Ενημέρωση:

Πρόκειται για 16 οικογένειες αρνητών που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο δημοτικό και για 7 ακόμα με παιδιά στο νηπιαγωγείο.

Παρότι το κύμα της Όμικρον έχει εκτοξεύσει τα κρούσματα κορωνοϊού και το Εθνικό Σύστημα Υγείας παραμένει υπό πίεση, ορισμένοι επιμένουν σε σκληρή αντιεπιστημονική γραμμή.

Χαρακτηριστικά είναι τα όσα διαδραματίζονται στο Ηράκλειο της Κρήτης, όπου 23 οικογένειες με αρνητές γονείς επιμένουν να μην στέλνουν τα παιδιά τους σχολείο προκαλώντας την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Οι οικογένειες έλαβαν τελεσίγραφο να αλλάξουν στάση, καθώς εφόσον δεν συμμορφωθούν και συνεχίζουν να αφήνουν εκτός εκπαίδευσης τα παιδιά τους, θα παρέμβει ο εισαγγελέας.

Πρόκειται για 16 οικογένειες που δεν έστειλαν τα παιδιά τους στο δημοτικό και για 7 ακόμα με παιδιά στο νηπιαγωγείο. Κάποιοι από τους γονείς μάλιστα δεν είχαν στείλει ούτε πέρσι τα παιδιά τους στο σχολείο. 

Ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου, Μανώλης Μπελεδάκης, δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι θα κοινοποιηθούν τα στοιχεία των εν λόγω οικογενειών στον Εισαγγελέα ώστε να δώσει συνέχεια για τις περαιτέρω ενέργειες.

«Στις σκέψεις της Εισαγγελίας είναι ότι σε κάποιες περιπτώσεις από αυτές θα στείλει και τις κοινωνικές υπηρεσίες της Εισαγγελίας να επισκεφθούν τους γονείς αυτούς και τα σπίτια», δήλωσε χαρακτηριστικά.

πηγή: www.alpha.gr

Related Articles