Επιστροφή στα θρανία – Στα σχολεία θα υπάρχουν self-test για όσους δεν πρόλαβαν να τα πάρουν

Petite Perle 300×250

Στα σχολεία τους θα μπορούν να προμηθευτούν οι μαθητές self-test, για όσους δεν πρόλαβαν να τα προμηθευτούν από τα φαρμακεία. Στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα MEGA μίλησε για το θέμα η Ειρήνη Μαρκάκη, πρόεδρος Συλλόγου Φαρμακαποθηκάριων Ελλάδας.

«Ανοίξαμε τις φαρμακαποθήκες για να εξυπηρετήσουμε την πολιτεία, ώστε το 9% των παιδιών που έμεινε ακάλυπτο από τεστ, να μπορέσει να τα προμηθευτεί σήμερα. Υπολογίζουμε ότι ένα 9-10% των παιδιών δεν τα πήραν τα self-tests. Αυτά θα τα δουν σήμερα οι μαθητές στα σχολεία τους», εξήγησε η κ. Μαρκάκη.

«Η Πολιτική Προστασία διοχέτευσε προς τους δήμους self-test που θα πάρουν οι σχολικές επιτροπές, και εμείς σαν ιδιωτικός φορέας θέσαμε το δίκτυό μας στις υπηρεσίες της πολιτείας, και ανοίξαμε ώστε οι δήμοι να προμηθευτούν και από εμάς. Υπάρχει επάρκεια σε τεστ, και θα έχουμε επάρκεια και για τους επόμενους 2,5-3 μήνες. Όλα τα παιδιά θα είναι καλυμμένα», τόνισε η ίδια.

«Σήμερα δε θα μπει κανένα παιδί στην τάξη, χωρίς να έχει κάνει self-test, είτε στο σπίτι του, είτε στο σχολείο του», σημείωσε κλείνοντας η κ. Μαρκάκη.

Πηγή: megatv

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ