Ηράκλειο – κορωνοϊός: Πόσα θετικά self test βρέθηκαν σε μαθητές και εκπαιδευτικούς

by litsa TSANTIRAKI

Τελευταία Ενημέρωση:

Συνολικά 868 θετικά self test σε μαθητές και εκπαιδευτικούς βρέθηκαν σήμερα στο νομό Ηρακλείου, σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία. Η επαναλειτουργία των σχολείων μετά τις γιορτές έγινε με αναστάτωση, αναφορικά με την έλλειψη self test στα φαρμακεία, γεγονός που αντιμετωπίστηκε με διανομή νωρίς σήμερα το πρωί από τα ίδια τα σχολεία.

Στην Α/θμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τον Προϊστάμενο Μανώλη Μπελαδάκη, βρέθηκαν 186 θετικά self test σε μαθητές, 122 σε δασκάλους και νηπιαγωγούς και 7 σε βοηθητικό προσωπικό.

Στην Β/θμια Εκπαίδευση σύμφωνα με τον Πρόεδρο της ΕΛΜΕ Ηρακλείου Ζαχαρία Ρηγάκη, βρέθηκαν 493 θετικά self test σε μαθητές και 60 σε καθηγητές.

Την ίδια ώρα δεν έγιναν δια ζώσης μαθήματα σε Γυμνάσια και Λύκεια του νομού Ηρακλείου εξαιτίας καταλήψεων.

Ο κ. Μπελαδάκης εμφανίστηκε καθησυχαστικός αναφορικά με τα Self test λέγοντας ότι στη διάθεση της Α/θμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται 5.000 από αυτά, οπότε οι ανάγκες καλύπτονται.

Δεύτερο self test και δήλωση μέχρι τα μεσάνυχτα της Δευτέρας 10 Ιανουαρίου στο edupass.gov.gr

Στην διεξαγωγή δεύτερου self test (μετά από αυτό για το άνοιγμα των σχολείων) πρέπει να προχωρήσουν μαθητές και εκπαιδευτικοί προκειμένου να προσέλθουν στα σχολεία την Τρίτη, 11 Ιανουαρίου. Έχοντας δηλώσει αρνητικό self test στο edupass.gov.gr θα μπορέσουν να μπουν στις τάξεις τους. Υπενθυμίζεται ότι η διαδικασία θα επαναληφθεί και την Πέμπτη (13/01).

Η διαφορά με την σημερινή ημέρα, είναι ότι πλέον όλοι οι δικαιούχοι έχουν στα χέρια τους self test, οπότε μπορούν να κάνουν κανονικά το αυτοδιογνωστικό τεστ, χωρίς να χρειαστεί να γίνει έξω από το σχολείο, όπως έγινε σε μερικές περιπτώσεις σήμερα.

Τι γίνεται σε περίπτωση που το self test βγει θετικό

Αν ένας μαθητής διαγνωστεί θετικός στον COVID-19, τότε θα μπαίνει σε απομόνωση για 5 ημέρες τουλάχιστον. Η απομόνωση θα διακόπτεται μετά από 5 ημέρες (α) εφόσον δεν υπάρχουν συμπτώματα, ή τα συμπτώματα μετά το πενθήμερο – προεξάρχοντος του πυρετού – υποχωρούν, και (β) με αρνητικό self test. Εάν ο πυρετός συνεχίζει ή υπάρχει θετικό σελφ (ή ράπιντ) τεστ, η απομόνωση θα παρατείνεται.

Related Articles